Вести

НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СУРЧИНУ

Члан Већа Градске општине Сурчин Драгица Пајчин, задужена за образовање, обишла је данас  радове који се изводе на прикључку  каланизације у ОШ „22. октобар“ у Сурчину.

НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СУРЧИНУНАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СУРЧИНУ

Наиме, у поменутој школи се обављају радови везани за  прикључење на канализациону мрежу и по речима надлежних из „Millennium team“ , радови ће трајати наредних седам дана.

НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СУРЧИНУНАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СУРЧИНУ

На територији општине Сурчин у претходној години највећи акценат је стављен на изградњу канализационе мреже. И у овој години напорно радимо да максимално убрзамо и што пре завршимо радове. Морамо имати у виду да и поједини делови града Београда немају изграђену канализацију и да су велки напори уложени за почетак изградње.

Радове изводи  „Millennium Team“. Током ових радова биће изграђено 45 километара канализационе мреже и на овај начин се стичу услови да 4.400 домаћинстава буде прикључено на овај систем. У самом језгру Сурчина живи 12.000 грађана и свакоме је јасно колико је ово значајно за општину Сурчин.

Морамо напоменути да је ово исправљање пропуста, који су се у Сурчину догодили за време претходне власти. Наиме, одобрена су и добијена сретства у износу од милиона евра, а новац је колико видимо ненаменски потрошен.

Пројекат канализације направљен је тако да се изводи у 17 сегмената, који ће бити повезани у функционалну целину. Како који сегмент буде завршен, тако ће се и домаћинства прикључивати на мрежу, онако како је дефинисано уговором. Настављамо да радимо на канализацији у Добановцима и стварамо услове за изградњу према Јакову и осталим местима територије општине Сурчин.

Функционери Месних одбора Српске напредне странке Сурчин, обавили су разговоре са чеоним људима „Millennium Team“ и договорили да ће се радници максимално трудити да својим радом што мање ремете живот житеља наше општине.

Текст: Татјана Лазаревић; Фото: Маријана Вучић