Вести

НАСТАВЉЕНА ПОДЕЛА ТАБЛЕТ РАЧУНАРА УЧЕНИЦИМА У ДОБАНОВЦИМА И ЈАКОВУ

На почетку недеље таблет рачунари, које је обезбедио Град Београд, подељени су ученицима Основне школе “Стеван Сремац” у Добановцима, као и ученицима који похађају Основну школу “Вожд Карађорђе” у Јакову. На овај начин настава ће у условима епидемије моћи боље да се организује не само у школи, већ и од куће.

Подели таблет рачунара присуствовао је и Стеван Шуша, председник Градске општине Сурчин.

– Ова акција наишла је на врло позитиван одјек и код ученика и код родитеља. Ученици се надају да ће им то помоћи да много лакше савладају градиво, а сигурно да су у том делу растерећени и професори који ће преко својих лаптопова моћи да буду повезани са сваким учеником и лакше ће пратити свачији рад- рекао је Стеван Шуша.

Ученици који су данас добили свој таблет рачунар захвалили су Граду Београду на могућности да на једноставнији и савременији начин стижу до знања и информација. Ово олакшава школовање, прати се корак са модерним начинима комуникација, а свакако и смањује социјалне разлике које постоје.

Преко QR кода биће повезани таблети ученика и лаптопови наставника и учитеља, па ћемо тако добити праву виртуелну учионицу. Деца ово виде као прилику да унапреде своје образовање и поносно наглашавају да је ово одлична идеја којом се свима омогућава приступ онлајн настави и представља савршено помоћно средство у раду.

– Трудили смо се да таблети што пре дођу до ученика и дугујемо посебну захвалност директорима школа. Имали смо и серију састанака овим поводом и јако сам задовољан што акција иде у добром смеру – закључио је председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша.

Извор: surcin.rs