Вести

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕШАЧКИХ ПРЕЛАЗА У СУРЧИНУ

Радници ЈКП "Београд пут- а" обнављали су пешачке прелазе у Сурчину. Захваљујући ангажовању председника Скупштине ГО Сурчин Стевана Шуше, заменика директора Јавног предузећа "Сурчин" Милоша Дангубића и Градског секретаријата за саобраћај, дошло је до реализације пројекта на нивоу целе општине.

-  Постојећи пешачки прелази на територији целе општине Сурчин били су у лошем стању. Нису били видљиви и били су оштећени. Постојећи пешачки прелази су обновиљени, а поред њих треба да се значи још тринаест нових пешачких прелаза у Сурчину. На раскрсници Скопљанске и Косовске улице, ставиће се знак "стоп“ и пешачки прелаз, као и на раскрсницама Војвођанска и Скопљанска, Орачка улица и Обилићев венац, и угао Војвођанске и Дубровачке улице. Након Сурчина, радиће се у Добановцима, Јакову и осталим местима – рекла је Десанка Покрајац, чланица Већа општине Сурчин, и додала да ће се највише обратити пажња на најмлађе становнике Сурчина.

- Најбитнији су пешачки прелази око основних школа због безбедности деце. Пројекат о безбедности основних школа је одрађен прошле године, и то у ОШ "22. октобар" и ОШ "Вук Караџић". У овој години, претпостављамо да ће Градски секретаријат за саобраћај урадити пројекте и за остале наше школе у оквиру општине Сурчин -  изјавила је Десанка Покрајац, чланица Већа ГО Сурчин.

Поред тога, она је нагласила да су неки путеви у општини Сурчин регионалног карактера као што је нпр Железничка улица. Да би се у таквим улицама урадила хоризонтална и вертикална сигнализација, потребна је сагласност Министарства, како би се такав пројекат уопште реализовао. Због тога, Општина Сурчин није у могућности да то брзо реши као када радове изводи ЈКП „Београд пут“.

(Текст: И.П. Фото: Маријана Вучић)

ТВ МАГ Обреновац

Десанка Покрајац, чланица Већа ГО Сурчин

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕШАЧКИХ ПРЕЛАЗА У СУРЧИНУ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕШАЧКИХ ПРЕЛАЗА У СУРЧИНУ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕШАЧКИХ ПРЕЛАЗА У СУРЧИНУ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕШАЧКИХ ПРЕЛАЗА У СУРЧИНУ