Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОШ „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ“ У ЈАКОВУ

Председник Скупштине општине Сурчин Стеван Шуша заједно са својим сарадницима,присуствовао је данас свечаном обележавању Дана ОШ „Вожд Карађорђе“ у Јакову. Директорка школе Зорица Митровић поздравила је присутне ученике, родитеље, представнике локалне самоуправе и остале госте.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОШ „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ“ У ЈАКОВУ

- Родитељи, пријатељи школе, својим доласком сте увеличали данашњи дан и учинили нас срећнијим. Хвала вам што нас несебично подржавате да истрајемо на тешком, али узвишеном путу који смо одабрали као просветни радници На путу за бољу будућност наше деце. Колеге, пензионери, ученици честитам вам Дан школе. Са нама су данас и две братске школе, из Републике Српске и Словеније. Ми као просветни радници деци дарујемо знање, образовање и васпитање, а родитељима много љубави, а све то не бисмо могли без велике подршке градске општине Сурчин. Наша општина је обезбедила 25 милиона динара за санацију крова школе и санитарних чворова. Почетак радова је планиран у току летњег распуста. Такође у току је израда пројекта да се грејање у школи уведе на гас. Наредну грејну сезону чекамо са топлим радијаторима! У овој школској години били смо вредни и постигли значајне резултате. Велики број награда и похвала је стигао у школу захваљујући труду и ангажовању наставника и спремности ученика да прошире своје знање – рекла је директорка Зорица Митровић.

 Као и сваке године, поводом Дана школе проглашавају се  ученици генерације. За најбољег ученика, спортисту генерације, проглашен је Горан Радосављевић,  рукометни репрезентативац Републике Србије. За ђака генерације ОШ „Вожд Карађорђе“ 2015/2016, проглашена је Катарина Златковић.

-Још једном честитам Горану и Катарини и знам да ће са поносом говорити да су ученици Основне школе „Вожд Карађорђе“ Јаково – истакла је директорка школе.

Затим је уследио културно-уметнички програм који су за ову прилику припремили ученици ОШ „Вожд Карађорђе“ из Јакова. Ђаци су извели представу "Сан сремске ноћи", по мотивима Вилијама Шекспира.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОШ „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ“ У ЈАКОВУ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОШ „ВОЖД КАРАЂОРЂЕ“ У ЈАКОВУ