Вести

ОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУ

Месне заједнице Прогар и Нови Сурчин обележиле су данас своју славу Дан светих апостола Петра и Павла – Петровдан.

ОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУ

Свечаном чину резања Славског колача у МЗ Прогар у 16 часова и МЗ Нови Сурчин у 19 часова, присуствовао је председник општине Сурчин Стеван Шуша заједно са својим сарадницима и многобројни грађани, који су својим присуством увеличали овај догађај. После резања славског колача приређене  су  свечане трпезе за званице.

ОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУ

Домаћин славе у Месној заједници Прогар Борислав Радић честитао је славу својим суграђанима:

ОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУ

-Данас је у нашем селу Прогару Слава и овом приликом желим да честитам свим местанима Прогара и свим местанима Обреновца Славу Петровдан и да још дуго, дуго славимо у миру и весељу. Веома сам почаствован што сам домаћин Славе и овом приликом желим да се захвалим Маг телевизији а  гостима желим пријатан ручак и да се лепо проведу.

ОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУ

-Петровдан је сеоска слава Прогара која се у једном моменту изгубила. Сви знају да је Прогар славио 4. јул , Дан борца а пре десетак година  вратили  смо нашу стару Славу, Дан светих апостола Петра и Павла – Петровдан, коју славе и наши суседи у Обреновцу. Свим мештнима је веома драго што нам се наша Слава Петровдан  поново вратила. Поводом Петровдана организовали смо низ манифестација као што су фијакеријада, такмичење у кувању рибље чорбе и низ спортских активности – рекао је председник Месног одбора СНС Прогар Миливоје Мијаиловић.

А домаћин славе у МЗ Нови Сурчин био је Стеван Ћосић, председник МЗ Нови Сурчин који је том приликом изјавио:

ОБЕЛЕЖЕН ПЕТРОВДАН У ПРОГАРУ И НОВОМ СУРЧИНУ

-Данас нас је све окупила Слава Свети Петар и Павле. То је Дан Месне заједнице Нови Сурчин који обележавамо 12. јула, четврту годину заредом. Славу су својим присуством увеличали представници Градске општине Сурчин, председник општине Стеван Шуша и чланови Већа као и грађани Новог Сурчина. Ово је прилика да се једном годишње окупе људи који помажу изградњу цркве и рад Месне заједнице. Што се тиче Месне заједнице Нови Сурчин, урадили смо доста али увек може још више и боље. Урадили смо тротоаре, почели смо изградњу цркве, аутобус 602 сада иде Виноградском улицом и још много тога – изјавио је Стеван Ћосић, председник МЗ Нови Сурчин и додао да је за наставак изградње храма у Новом Сурчину потребна помоћ грађана и да ће у наредном периоду организовати донаторску вечеру посвећену сакупљању средстава за изградњу храма.