Вести

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ДЕОНИЦИ АУТОПУТА ,,МИЛОШ ВЕЛИКИ,, ОД СУРЧИНА ДО НОВОГ БЕОГРАДА

Изузетно ниске температуре ових дана нису успориле грађевинске радове на деоници аутопута "Милош Велики" од Сурчина до Новог Београда. У то се уверио и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић који је са председником Градске општине Сурчин Стеваном Шушом обишао екипе радника на делу пута где се подиже мост преко канала Галовица.

" Данас је минус 10, али се трудимо да одржимо динамику радова на свим градилиштима, па и на овом најмањој брзој саобраћајници дужине непуних осам километара, али изузетно важном транзитном правцу за Београд и Сурчин", рекао је Момировић. Он је напоменуо да експропријација земљишта није још завршена и изразио уверење да ће то убрзо бити окончано.

Министар Момировић је најавио да ће сутра пред Републичком ревизионом комисијом бити документација за петљу Јаково, која је део овог путног правца.

Додао је да се нада да ће наредних месеци почети радови и на том пројекту како би до краја године саобраћајница била пуштена у саобраћај.

Председник општине Сурчин који редовно обилази ово градилиште изразио је захвалност представницима Министарства саобраћаја истакавши да све екипе вредно раде на овом пројекту. Он је нагласио да се сви текући проблеми на терену успешно решавају и да се нада, имајући у виду ангажованост извођача радова да ће они бити завршени и пре задатог рока. Завршетак ове деонице и још боље повезивање са главним градом учиниће Сурчин још бољим и перспективнијим местом за живот, истакао је Стеван Шуша.

Деоница аутопута од Сурчина до Новог Београда дуга је око 8 километара.

Главни инжењер на градилишту Немања Мутић рекао је да се на деоници ради на бетонирању обалског стуба моста преко канала и ископи за кишну канализацију, што је могуће по овако ниским температурама.

 

Додао је да је завршено више од 70 одсто земљаних насипа на траси пута, што ће извођачима радова омогућити да са првим топлијим данима брзо почну израду коловоза.

Извор: surcin.rs