Вести

ОДРЖАН ЦЕЛОВЕЧЕРЊИ КОНЦЕРТ КУД-А ,,СРЕМ" ИЗ ЈАКОВА

На прелепом шеталишту Наутичког села ,,Бисер" у Бољевцима, у недељу,  04. јула 2021. године, од 18 часова, Културно-уметничко друштво ,,Срем" из Јакова, одржало је целовечерњи концерт.

Многобројна публика уживала је у уметничким плесовима омладине, а КУД ,,Срем" је приредио први концерт након попуштања мера због пандемије корона вируса, на радост свих посетилаца и љубитеља фолклора.

На концерту су уживали и представници Градске општине Сурчин, Стеван Шуша, председник ГО Сурчин, Предраг Барош, члан Већа ГО Сурчин, представници Културног центра и Туристичке организације ГО Сурчин.

КУД  ,,Срем" је основан 1948. године у Јакову. Кроз друштво, које тенутно броји око 300 чланова, прошло је до данас преко 10 хиљада чланова. Активан је ансамбл народних игара, народни оркестар и певачке група. У оквиру ансамбла народних игара постоје три дечија ансамбла подељена по узрастима, припремни ансамбл и први извођачки ансамбл. Народни оркестар је састављен од врхунских младих музичара, који скоро сви, по правилу, студирају на ,,Музичкој академији" у Београду или Новом Саду. КУД ,,Срем" је до сада имао 71 инострану турнеју широм Европе, Азије и Африке.

И у наредном периоду биће организовани разни догађаји и манифестације удружења, културно-уметничких друштава, спротских клубова  и jавних предузећа a Градскa општинa Сурчин ће их и даље подржавати и помагати им да реализују своје пројекте и идеје.

Текст: Марина Кузмановић

Извор: surcin.rs