Вести

ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ,,ART OF DANCE 2021"

У недељу, 27. јуна 2021. године, одржан је трећи по реду Међународни плесни фестивал за децу  ,,ART OF DANCE 2021", у организацији Балетског студија Art centar из Сурчина, у аква парку ,,Hollywoodland" у Сурчину. 

Фестивал се одржавао током читавог дана, од 9-21 час, на две сцене у салама Garden Hila, а учествовало је преко 1300 учесника, из 35 плесних клубова, из Србије, али и региона.

- Ове године имамо дупло више такмичара него прошле године, па се зато све одвија упоредо на две сцене. На такмичењу учествују све категорије: беба категорија од 4-7 година, мини од 7-12 година, јуниори од 12-15 година и последњи наступају сениори. - рекла је Ивана Ивановска Илић, организатор фестивала и са поносом истакла да учествују такмичари из Србије, највише из градова Београда и Новог Сада, али и из  Бугарске, Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

На фестивалу је судио међународни жири, који се састојао из светски познатих имена из света балета: Randol Betancourt са Кубе, Tamara Gjurchinovska из Македоније, Tamara Basta из Украјине, Сандра Пејаковић из Црне Горе, Светозар Крстић и Јовица Бегојев из Србије.

Ивана Ивановска Илић се захвалила Градској општини Сурчин на покровитељству, подршци и помоћи у организацији фестивала. Поред Градске општине Сурчин покровитељи фестивала су и Festinfo Dance, Coca Cola, Lilly drogerie, Abela Pharm, Балетска опрема Grishko, Swisslion, TV Pink, РТВ РТС, Студио Б, ТВ МАГ.

Сви такмичари су добили по медаљу и диплому, као и бесплатне улазнице за аква центар, најбољи су добили стипендије за такмичења у иностранству, а најбоље екипе пехаре.

Организатор и домаћин фестивала Art centar из Сурчина представио се са 150 играча, који су одиграли 46 кореографија.

 

Текст: Марина Кузмановић

Извор: surcin.rs