Вести

ОДРЖАН „ГОСПОЈИНСКИ ФЕСТИВАЛ ЉУБАВИ И ВИНА“

Клуб вина Сурчин, у сарадњи са Туристичком организацијом ГО Сурчин и Културним центром Сурчин, а под покровитељством Градске општине Сурчин, организовао је шесту по реду трационалну манифестацију, у оквиру сеоске славе Сурчина Мале Госпојине, „Госпојински фестивал љубави и вина“, у парку на центру Сурчина. Идеја о организацији овакве манифестације потекла је у Клубу вина Сурчин, који је и основан у циљу промоција вина, винске културе и винарија са ових простора.

Фестивал је отворио Жељко Мајетић, председник Клуба вина Сурчин, и поручио да нема љубави без вина, а ни доброг провода, без музике, добре хране, квалитетног дружења.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша изразио је задовољство што се овакава манифестација одржава у нашој општини, као и то што Сурчин има најбоље винаре на које смо сви поносни.

Директорка Туристичке организације Сурчин Сања Тројановић Елез истакла је да је право уживање данас бити овде са произвођачима вина са територије наше општине, као и са драгима гостима са којима сви заједно одржавамо дух Срема.

Винско-витешки ред „Змај Огњени Вук“ је у ред својих витезова уврстио винарије „Влачина“ и „Маљковић“. По речима представника овог реда Драгољуба Вагића Варге сада има десет витезова који сви заједно  шире љубав према вину, промовишу винску културу и учествују у организацији разних хуманитарних и добротворних акција.

На сцени су се после тога смењивали рецитатори, млади тамбураши музичке секције Читаонице „Fisher“, концерт КУД „ Диоген“ из Сурчина, а програм је завршен синоћ концертом Бранислава Белајева и сремачких тамбураша.

На Фестивалу је учествововало преко 40 излагача домаћих и гостујућих винарија, произвођача хране и сувенира. Манифестација се одржала у оквиру „Дана европске баштине 2021“.

 

Извор: surcin.rs