Вести

ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ ИЗГРАДЊЕ НОВЕ АЕРОДРОМСКЕ ПИСТЕ

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша одржао је састанак у свом кабинету, са стручним службама везано за  План детаљне регулације за комплекс аеродрома „Никола Тесла“ Београд о изградњи нове аеродромске писте.

Тема састанка је био План детаљне регулације простора на коме ће бити изграђена нова писта аеродрома „Никола Тесла“, на коме се налази око 800 сурчинских домаћинстава.

Општина Сурчин има рок до 12.септембра да званично изнесе мишљење на нацрт Плана.

ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ ИЗГРАДЊЕ НОВЕ АЕРОДРОМСКЕ ПИСТЕ ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ ИЗГРАДЊЕ НОВЕ АЕРОДРОМСКЕ ПИСТЕ

-Ми ћемо наравно своје мишљење врло брзо доставити. Обрађивач овог Плана је Урбанистички завод Београда. Даћемо своје мишљење и у наредном периоду имаћемо састанке у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре управо по питању овог Плана – рекао је председник општине Сурчин Стеван Шуша.

На састанку је понуђено једно од могућих решења како постојећа домаћинства у зони изградње не би била угрожена.

-Ми смо и раније имали  предлоге решења, која смо доставили свим релевантним институцијама и наравно да ћемо поново инсистирати да се наши предлози и решења уваже односно да се стручно оцене. Ако се наша решења стручно оцене и уваже, мислим да ће највећи део објеката који су сада у зони заштите  аеродрома, изместити из те зоне и да ће бити на безбедном – изјавио је Стеван Шуша, председник општине Сурчин.

Према речима председника општине, у зони аеродрома има довољно земљишта на коме писта може да се изгради а да не угози домаћинства.

ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ ИЗГРАДЊЕ НОВЕ АЕРОДРОМСКЕ ПИСТЕ ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ ИЗГРАДЊЕ НОВЕ АЕРОДРОМСКЕ ПИСТЕ

-Обрађивачи ће морати да уваже наше захтеве, да нова писта може да се помери према постојећој писти, према обилазници, самим тим тај појас који нас угрожава би практично нестао – нагласио је Стеван Шуша.

У општини су најавили састанке са представницима Урбанистичког завода Београда на тему изградње нове аеродромске писте а План детаљне регулације за комплекс аеродрома „Никола Тесла Београд“, градске општине Сурчин, Нови Београд и Земун, изложен је на рани јавни увид у згради Градске управе, у ул. 27.марта бр.43-45 (сала II у сутерену) у периоду од 29.08.2016. до 12.09.2016. сваког радног дана од 9 до 18 часова. Информације о предложеним решењима, заинтересованим лицима, даваће представник обрађивача, од 12 до 18 часова уторком, у згради Градске управе и четвртком, у згради ГО Сурчин.

ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ ИЗГРАДЊЕ НОВЕ АЕРОДРОМСКЕ ПИСТЕ