Вести

ОДРЖАН “ВОЖДОВ КУП” У ОДБОЈЦИ ЗА МЛАЂЕ И СТАРИЈЕ КАТЕГОРИЈЕ

Традиционална спортска манифестација „Вождов Куп“ у одбојци, која се организује тринаести пут заредом, одржана је у потпуно обновљеној спортској сали ОШ „Бранко Радичевић“ у Бољевцима, у суботу 5. јуна за старији узраст, и данас, 12. јуна 2021. године, за млађе категорије.

Организатор Купа Веселин Челебић, наставник физичког васпитања,  захвалио се Градској општини Сурчин, Туристичкој организацији ГО Сурчин и Културном центру Сурчин на подршци и помоћи око организације, и том приликом уручио повељу „Вождовог Купа“ Општини Сурчин, коју је преузео Јанко Склабински, председник Месне заједнице Бољевци, који се обратио малим одбојкашима и пожелео пуно успеха у такмичењу.

За учешће на тринаестој спортској манифестацији  „Вождов Куп у одбојци 2021“ пријавило се шест одбојкашких клубова : ОК „Тент“ Обреновац, ОК „Дражевац“ Дражевац,  ОК СТАВОР „Вожд“ Јаково, ОК СТАВОР „Вожд“ Бољевци, ОРК „Феникс Чукарички“ Београд и ОРК „Метеор“ Сурчин. Мали одбојкаши су се такмичили у две категорије: предшколци, први и други разреди, укупно 40-торо деце, и категорија трећих и четвртих разреда, где је било око 90-торо деце. Победничким екипама уручени су пехари а преко стотину деце добило је медаље за учешће на турниру.

Један од приоритета Градске општине Сурчин је подршка деци и младима, нарочито у спорту. Зато се сваке године издвајају средства из буџета Градске општине Сурчин за спортске клубове, да би се унапредио спорт на читавој триторији и да би се млади што више бавили спортом.