Вести

ОДРЖАНА 11. "БИСЕРНА ГРИВА ДОЊЕГ СРЕМА"

У годишњем календару коњичких догађаја, прва недеља октобра резервисена је за један од најважнијих, а љубитељи конјичког спорта знају га као „Бисерна грива Доњег Срема.  

Једанаести пут ова манифестација у Наутичком селу Бисер окупила је власнике липицанера из читаве Србије. Коњарство је спорт који можда мало неправедно пада у заборав, али ето зато смо ми из овог дела Срема овде да подсетимо на тај леп спорт и традицију, на те лепе животиње, истакла је директорка Туристичке организације ГО Сурчин Сања Тројановић,  да се љубав према коњима стиче од најранјег детинства, уверили смо се и сами, јер су се у екипама налазили и они најмлађи.

Манифестација „Бисерна грива Доњег Срема“ у потпуности промовише општину Сурчин, рекао је председник Стеван Шуша, и оно што је врло битно, да ће општина Сурчин, вероватно, са изградњом Експа и Националног стадиона, поред оног дела где ћемо развијати тај пословни туризам, ту је, наравно, и спортски туризам, да не забравимо и наутички туризам, да искористимо и реку Саву, а исто тако да са нашим потенцијалима,  са шумама и свим осталим, да развијамо и ловни туризам.

Са овим манифестацијама као што је „Бисерна грива" и свим овим нашим локалним манифестацијама, кад све уклупимо у једну целину, онда сигурно долазимо до тога да ће Сурчин у неком наредном периоду постати прва туристичка општина у Београду, а ту смо негде и у Србији, истакао је председник општине.

Туристичка организација Градске општине Сурчин бројним додатним садржајима обогатила је манифестацију, па су посетиоци могли да виде етно базар, да пробају бесплатно неку од такмичарских рибљих чорби. За титулу најбољег кувара борило се 11 такмичара из Сурчина, Обреновца, Београда и других крајева Србије.

 Ове године у реализацији садржаја Туристичкој организацији, на задовољство најмлађих посетилаца, придружили су се припадници Министарства унутрашњих послова Србије са акцијом „Полиција у заједници“ као и Удружење за очување старих заната и вештина „Бели орлови“.

 

 Извор: surcin.rs