Вести

ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО СУРЧИН

Oдржана је прва седница Скупштине ГО Сурчин у овој години. Одборници су на овом заседању одлучивали о 17 тачака дневног реда. Како је објаснио Стеван Шуша, председник Скупштине општине Сурчин, почетак седнице је обележило усвајање почетног ликвидационог биланса Јавног предузећа "Аграр Сурчин".

- То је почетни извештај, који по закону мора да се донесе и који Скупштина мора да усвоји. После тога, уследиће комплетно сагледавање ситуације у предузећу "Аграр" и наравно предлог мера који ће се урадити - рекао је Ставан Шуша.

На дневном реду двадесетшесте Скупштине општине Сурчин, нашли су се и извештаји о раду Јавних предузећа. 

- Ми смо крајем 2014. године, сва наша Јавна предузећа скинули са буџета. Једино предузеће, које је по извештају ревизорске комисије могло да остане на буџету је Јавно предузеће Сурчин, то је наше комунално предузеће. Међутим, они су сматрали да је за њих повољније да и они буду скинути са буџета. Иако је година била лоша, због проблема са песком који њима доноси значајан добитак, ипак се ситуација променила на боље. Сва та предузећа, зарађују више пара, него претходних година. То значи да је била успешна акција коју смо спровели, а то је реструктуирање предузећа. Изузимајући наравно овај проблем који имамо са Јавним предузећем "Аграр" - рекао је Стеван Шуша.

Поред извештаја о раду Јавних предузећа, одборници су имали прилику да расправљају о извештајима о раду месних заједница. 

- Мора се признати да је општина Сурчин, ипак општина која је најмлађа. Имамо и даље проблема у инфраструктури, проблема са снабдевањем водом, и са решењем канализације. Ипак, морам да кажем да су савети и председници месних зеједница кренули са великим еланом да раде. Све оно што су могли они да ураде сами, урадили су. Захвални смо тим људима, који за тај рад не добијају ништа. То су све волонтерске фунције. Једини проблем који смо ту имали, је тај да су њихове жеље и захтеви шта да се уради били већи, него што је Општина могла да их финансијски помогне - рекао је Стеван Шуша.

На самом крају, председник Скупштине је објаснио шта се дешава са изградњом канализационе мреже у Сурчину.

-  Мислим да ћемо кренути са радовима до првог априла, или до 15-ог, ако се нико не буде жалио на тендер који је Дирекција за градско грађевинско земљиште расписала. Крећемо са изградњом канализације у Сурчину и то у старом језгру насеља. Наравно, радиће се дуже. Када се створе услови, врло брзо ћемо почети да прикључујемо грађане. Тако ћемо решити тај за нас главни проблем, овде у Срему где су подводне воде високе. Грађани неће више морати да плаћају чишћење, али и оно што је још горе, када престанемо да чистимо септичке јаме, престаћемо и да загађујемо нашу околину - закључио је Шуша за МАГ телевизију.

На дневном реду, поред поменутих тема, одборницу су гласали и за предлоге за измену решења о именовању oпштинске изборне комисије, као и о усвајању програма развоја спорта на територији општине Сурчин за 2016. годину.  

(Фото: Маријана Вучић, Текст: И.П.)

 

Стеван Шуша, председник Скупштине ГО Сурчин

ТВ МАГ Обреновац

Стеван Шуша, председник Скупштине ГО Сурчин

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Жељко Пешут, ликвидациони управник ЈП "АГРАР"

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Биљана Бранковић, В.Д. начелнице одељења за финансије ГО Сурчин

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Александра Јелесијевић-Глигорић, начелница одељења за привреду, пољопривреду, заштиту животне средине и друштвене делатности

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Бојан Игњатић, директор ЈП "Сурчин"

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Александар Тодоровић, менаџер у ЈП "Спорт и рекреација"

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Драган Мајсторовић, директор ЈП "Сурчин-гас"

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Милан Прокопљевић, заменик директора ЈП "Информисање"

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

 

Зорица Родић, начелница за општу управу ГО Сурчин

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

Славко Маџар, начелник одељења за урбанизам ГО Сурчин

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН

ОДРЖАНА 26. СКУПШТИНА ГО СУРЧИН