Вести

ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО СУРЧИН

На осмој седници Скупштине Градске општине Сурчин, одржане дана 23. јуна 2021. године, на којој је било присутно 25 одборника, одборници су разматрали 14 тачака Дневног реда.

Пре преласка на усвајање записника и утврђивање Дневног реда, председник Скупштине ГО Сурчин Душан Вујадиновић је обавестио присутне да је пред сам почетак заседања примио обавештење у којем се наводи да четири одборника изабрана са листе „Александар Шапић - Победа за Сурчин“, приступају одборничкој групи „Александар Вучић - За нашу децу“. Бојана Јовнаш, доскорашња одборница са листе „Александар Шапић - Победа за Сурчин“, захвалила се на добродошлици одборничкој групи „Александар Вучић - За нашу децу“ и изјавила да ће са задовољством учествовати у даљем унапређењу услова за квалитетнији живот грађана Сурчина.

Прве две тачке Дневног реда су се односиле на измену састава Већа Градске општине Сурчин. Обзиром да је досадашња чланица Већа, Драгица Пајчин поднела оставку, Скупштина је сходно закону и Пословнику, изабрала Милицу Андрић, дипломираног правника за члана Већа Градске општине Сурчин.

О измени Кадровског плана Градске општине Сурчин за 2021. годину, одборници су се упознали кроз материјал који им је достављен а основни разлог је омогућавање ефикасније и целисходније организације рада и чињеница да је у претходном периоду дошло до природног одлива стручног кадра у Управи.

Скупштина града Београда је на седници одржаној 09. јуна 2021. године, изменом Одлуке о буџету града Београда, определила додатна средства у износу од 50 милиона динара а ради финансирања послова из надлежности градске општине. Сходно томе, одборници су на овој седници разматрали и усвојили прву измену Одлуке о буџету Градске општине Сурчин за 2021. годину а сагласно томе су расправљали и о измени Програма рада Туристичке организације Градске општине Сурчин и Установе културе-Културни центар Сурчин као индиректним буџетским корисницима.

Документ од изузетног значаја који се нашао пред одборницима је свакако Локални акциони план за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Градској општини Сурчин за период од 2021. – 2022. године. Одборницима је додатно указано да је овај план прошао јавну расправу те да садржи основне правце деловања као и разрађене мере и активности које су се спровеле и са којима ће се наставити у наредном периоду. Комплетне SWOT анализе које се односе на области образовања, становања, запошљавања, здравља и социјалне заштите имају за циљ побољшање постојећих услова у којима живе и раде припадници ромске националне мањине.

Доношењем Одлуке о финансирању расхода који се због своје природе закључују на период који се не подудара да буџетском календарском годином-финансирање расхода по Програму развоја спорта, омогућено је финансирање спортских организација и удружења у 2021. и 2022. години а обзиром на сезонски карактер спортских дешавања, у периоду септембар 2021 – јуни 2022. године, и у вези са тим расписивање јавног позива за коришћење спортских сала и спортских објеката у државној својини чији је корисник Градска општина Сурчин и спортских објеката у својини Градске општине Сурчин кроз одобравање њиховог коришћења за спортске активности и доделу термина за тренирање учесника у систему спорта.

Такође, извршене су и одређене кадровске промене. Досадашњи члан Комисије за избор директора, Бојан Вукеновић поднео је оставку а на његово место изабрана је Бојана Вујановић. Обзиром да је досадашњем в.д. директора Туристичке организације Градске општине Сурчин, Сањи Тројановић, истекао мандат, Скупштина је донела Решење о именовању в.д. директора, Сање Тојановић до избора директора по спроведеном јавном конкурсу. Расправљало се и о измени Решења о именовању чланова Управног одбора Установе културе-Културни центар Сурчин, образовању Комисије за предлагање, измене назива или давање назива улица, тргова, засеока и других насељених места у Градској општини Сурчин као и о информацији о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштва капитала и других облика организовања на која се примењује Закон о јавним предузећима а чији је оснивач Градска општина Сурчин за период 01.01.2021 – 31.03.2021. године.

З.Р.

Извор: surcin.rs