Вести

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ СРЕМАЧКИХ КОЛАЧА"

Манифестација ,,Дани сремачких колача" одржана је у суботу, 18. септембра 2021. године, на стадиону Фудбалског клуба ,,Срем" у Јакову, у организацији Удружења жена из Јакова, уз подршку Туристичке организације ГО Сурчин, а под покровитељством Градске општине Сурчин.

На манифестацији су учествовали: Удружење жена из Прогара, УЖ ,, Перла" из Бољеваца, УЖ ,,Сурчинке " из Сурчина, УЖ ,, Шимановчанке" из Шимановаца, УЖ ,, Мимоза" из Нових Бановаца, УЖ ,, Мајка Ангелина" из Купинова, Креативна секција читаонице ,,Fischer", УЖ ,,Сара" Стари Бановци, Актив жена ,,Веселице" из Деча, ,,Косовски божури" Бољеваца, Винарија ,,Мајетић", ,,Фантазија слаткиши" из Инђије, Аница Ковачевић је излагала уметничке слике а Миланка природно прављене мелеме.

Вредне и веселе домаћице, топлог септембарског дана, изложиле су своје слатке и слане специјалитете и рукотворине. Домаћини, Удружење жена из Јакова, свим учесницима и многобројним гостима припремиле су ручак - гулаш са флекицама и пекле су крофне. Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша увеличао је Манифестацију својим присуством и истакао да ће Градска општина Сурчин и даље помагати удружењима која чувају традицију и обичаје и преносе је на будуће генерације.

Председница удружења жена из Јакова Љиљана Жужић захвалила се председнику Градске општине Сурчин Стевану Шуши и Туристичкој организацији ГО Сурчин  који несебично излазе у сусрет и помажу при сваком организовању манифестација и догађаја.

Сви учесници манифестације добили су Захвалнице и пехаре од организатора.

Манифестација се одржала у оквиру ,,Дана европске баштине 2021", а посетили су је и учесници Регате ,,Река" и представници Културног центра Сурчин.

Слатки колачи, весела атмосфера и гостопримство је оно по чему је Сурчин познат, а овакве манифестације ће бити организоване у већем обиму следеће године уколико то дозволи епидемиолошка ситуација.

М.К.

Извор: surcin.rs