Вести

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЛОГОРИШТЕ И КОРАНСКИ МОСТ“ АУТОРА ПУКОВНИКА БОРЕ ЕРЦЕГОВЦА

Поводом 30. годишњице од погибије 13 војника на Коранском мосту и једног од најстрашнијег злочина над Србима у Хрватској током рата деведеесетих, некадашњи командант касарне ''Логориште'', оснивач Удружења ''Борци Логоришта 1991.'', председник СУБНОР-а Београда, пуковник Бора Ерцеговац, 21. септембра, представио је у Земуну своју нову књигу ''Логориште и Корански мост''.

Аутор који је иначе био ратни командант касарне Логориште и као живи сведок догађаја описује пробој из блокиране касарне у Карловцима која је потресла домаћу и инострану јавност јесени 1991. године. Такође, књига доноси потресне детаље о стравичном злочину хрватских снага на Коранском мосту .

Промоцији књиге ''Логориште и Корански мост'' у “Старој царинарници” присуствовали су, поред преживелих бораца и породица погинулих хероја, народни посланик и председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, председник Документационо-информативног центра ''Веритас'' Саво Штрбац, председник ГО Сурчин Стеван Шуша и представници бројних кордунашких и локалних удружења.

Председнику Градске општине Сурчин Стевану Шуши уручена је специјална захвалница за допринос култури сећања на Логориште и Корански мост.

-Господин Бора Ерцеговац је чест и драг гост Градске општине Сурчин, увек спреман да заједно са нама обележи важне догађаје из наше ближе и даље историје, а односи СУБНОР-а и општине Сурчин су годинама на високом нивоу, што ће се наставити и у будућности – истакао је Стеван Шуша, председник ГО Сурчин.

Извор: surcin.rs