Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА ОО СНС СУРЧИН

У петак, 20.септембра 2019.године, у свечаној сали ресторана ,,Интеграл“ одржана је трибина ОО СНС Сурчин, којој је, поред предствника Општинског одбора присуствовао и члан Представништва СНС и министар финансија Синиша Мали, као и многобројни активисти и грађани ГО Сурчин. Циљ трибине је био разговор о пројектима који ће бити реализовани у наредних неколико година у општиини Сурчин.

Трибину је отворио Председник ОО СНС Сурчин Милош Дангубић, који је поздравио присутне и истакао да му је велико задовољство што је присутан и министар финансија Синиша Мали коме је и препустио реч.

Синиша Мали је поздравио присутне и честитао је на свему што је урађено протеклих година на територији ГО Сурчин, захваљујући политици Александра Вучића. Присутне је подсетио и одакле смо почели, кроз шта смо све прошли и где смо сада.

- Усвојен је ребаланс буџета, којим су предвиђене веће плате и пензије. Од новембра ће плате у јавном сектору бити веће од 8 – 15 %, највеће повећање имаће медицинске сестре и техничари – 15%, доктори, запослени у науци и култури – 10%, запослени у просвети, судије тужиоци, запослени у судовима и тужилаштвима, у установама социјалне заштите, као и припадници безбедоносних служби и снага – 9%, а запослени у државној управи имаће повећање од 8%. Минимална цена рада је подигнута на 30.367,04 динара што је максимална цена рада од кад она постоји - истакао је Синиша Мали, и додао да ће и пензионери од 1. децембра добити једнократну помоћ од 5.000,00 динара. Такође се осврнуо на стопу незапослености која је сада 10,3% , јавни дуг је стабилан, смањује се, што је била основна визија Александра Вучића, основна визија СНС-а.

Синиша Мали је говорио и о  новом инвестиционом програму, где ће бити уложено 12 милиона евра у инфраструктуру. Похвалио је рад председника ГО Сурчин Стевана Шуше и рекао да ће подржати пројекте који су започети на територији ГО Сурчин: изградњу канализационе мреже у старом језгру Сурчина, петља у Јакову ће бити завршена до краја године, помоћи ће у изградњи зграде Општине, где би било пореско, катастар, обједињене све службе на територији ГО Сурчин, као и да ће Општина Сурчин додатно процветати изградњом Националног стадиона у Сурчину која ће почети следеће године.

Члан Главног одбора СНС Стеван Шуша се захвалио Синиши Малом на свим пројектима које је подржао од 2013. године и када пара није било, а посебно је истакао важност завршетка спортске сале у Бечмену коју деца користе. Осврнуо се и на све што је до сада урађено  и шта ће бити урађено на територији Општине Сурчин у наредном периоду: обновљене школе, паркови, асфалтиране улице и урађени тротоари, обновљене и изграђене спортске сале, домови култура, отворен вртић ,,Бисер“ у Бољевцима, обновљене цркве, подељена дечија аутоседишта, чија се подела очекује и у наредном периоду, као и уређење гробаља и улагање у инфраструктуру.

Велике ствари су до сада урађене, а још веће нам тек предстоје. Само великом мотивацијом и заједничким радом можемо да напредујемо да Србија буде водећа економска и привредна сила на Балкану, а и шире, вођени визијом председника Српске напредне странке Александром Вучићем.

Текст: Марина Кузмановић