Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО У JАКОВУ

Савет за здравство Oпштинског одбора Српске напредне странке Сурчин успешно је организовао још једну  изузетно посећену саветодавну трибину у Јакову на теме: УЛОГА РЕДОВНОГ КОНТРОЛИСАЊА ДОЈКИ У ПРЕВЕНЦИЈИ КАРЦИОМА и УЛОГА ПСИХИЈАТРА КОД ОБОЛЕЛИХ ОД МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ.

ОДРЖАНА ТРИБИНА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО У JАКОВУОДРЖАНА ТРИБИНА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО У JАКОВУ

У организацији Савета за здравство Српске напредне странке Сурчин, вечерас је у просторијама Месне заједнице ЈАКОВО са почетком у 17 часова, одржана  изузетно посећена трибина на наведене теме, којој је присуствовало око 65 становника Јакова.

ОДРЖАНА ТРИБИНА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО У JАКОВУОДРЖАНА ТРИБИНА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО У JАКОВУ

Предавачи су  били: Др Дарко Здравковић, онколог и др Гордана Пауновић, неуропсихијатар. Поред  ових врсних стручњака трибини су присуствовали др. Снежана Миловановић,кардиолог, др. Марко Берак, гинеколог, др. Маја Здравковић, директорка КБЦ Бежанијска коса, др. Ксенија Узуновић, директорка Дома здравља Земун и начелница дома здравља Сурчин Јасмина  Никитин.

ОДРЖАНА ТРИБИНА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО У JАКОВУОДРЖАНА ТРИБИНА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО У JАКОВУ

Трибину је отворила др. Ксенија Узуновић која је присутне упознала са новинама на нивоу домова здравља, о враћању саветовалишта за дијабетес, о реновирању болница на територији града Београда. Такође је апеловала на све присутне да редовно контролишу своје здравље јер ће само тако спречити по себе штетне последице.

После је др. Дарко Здравковић причао о важности редовних прегледа и самопрегледа дојке, путем видео презентације показао је присутнима различите изгледе дојки и саветовао како да до таквих стања не дође. Рекао је како је ризик међу женском популацијом 8:1 и који су фактори који могу бити окидач за настанак болести. Уколико се болест открије у раној фази вероватноћа за излечење је 90%.

Др. Гордана Пауновић причала је о психичким стањима пацијената који болују од малигних болести као и о важности одржавања психичке стабилности после излечења.

По завршетку трибине присутни су постављали  питања на која су предавачи одговарали и делили савете везане за превенцију и лечење болести. Била је ово једна изузетно поучна трибина и надамо се да ће се сличне трибине на различите теме одржати и у будућности.

Текст: Тања Делић; Фото: Јелена Милошевић