Вести

ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЕЦАЊУ ПЕНЗИОНЕРА СА ТЕРИТОРИЈЕ СУРЧИНА

На иницијативу Удружење пензионера ,,Сремац" из Сурчина, а уз подршку Градске општине Сурчин, у уторак 03. августа 2021.године, организовано је такмичење у пецању за пензионере са територије Градске општине Сурчин на Рибњаку ,,Бечменска бара" у Бечмену.

Члан Већа ГО Сурчин Предраг Барош обишао је манифестацију, дружио се и разговарао са пензионерима, и истакао да је Градска општина Сурчин са задовољством подржала манифестацију за најстарије суграђане, а циљ је био да пензионери изађу из својих кућа када је висока температура, да се одморе у природи бечменских језера и уживају у пецању и дружењу.

Председник Удружења пензионера ,,Сремац" из Сурчина Драган Лучић захвалио се Градској општини Сурчин и Туристичкој организацији ГО Сурчин на помоћи и подршци у организацији такмичења у пецању. 

Организатор је обезбедио награде за освојена прва три места, пехаре и захвалнице за све учеснике. Екипа која је имала најбољи улов је Бољевци 1, друго место освојила је екипа Сурчин 1, а треће Бечмен 1.

Након завршетка такмичења за све учеснике је организован ручак уз музику, у ресторану на обали, а удружење жена ,,Сурчинке" су се постарале да се пецароши и осладе, па су умесиле и донеле своје најлепше сремачке колаче. Весели и расположени пензионери нису крили одушевљење након одржане манифестације, а изразили су жељу да се овакава такмичења одржавају и чешће.

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, који је тога дана обишао општину Сурчин, и председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша посетили су пензионере у раним јутарњим часовима и пожелели им пуно успеха у такмичењу.

Градска општина Сурчин  наставиће да излази у сусрет својим најстаријим суграђанима, а у току године организоваће додатне активности и манифестације за њих.

Марина Кузмановић

Извор: surcin.rs