Вести

ОПШТИНА СУРЧИН НАСТАВЉА ДА БРИНЕ О СВИМ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА, ПОСЕБАН ПОКЛОН ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

Општина Сурчин наставља да води рачуна о свим својим грађанима, водећи се принципом солидарности и разумевања за сваког коме је помоћ потребна. Ове године као и прошле посебна пажња се обраћа на ђаке прваке и њихов први сусрет са школом и новим окружењем.

-Прошле године смо добили пуно похвала од родитеља деце која крећу у школу, па тако ни ове године пакете нећемо мењати. Приликом пријема прваци ће добити поклоне као знак добродошлице – казала је Сања Караџић, начелница одељења за друштвене делатности градске општине Сурчин.

Она истиче да је посебно поносна на однос општине Сурчин према породицама са децом, што је знак одговорне социјалне политике.

-Увек радо напоменем поклон пакете за бебе и аутоседишта, за шта се родитељи могу јавити у нашој општини. Јавни позив је отворен током целе године, и приликом подношења пријава, добија се поклон за бебе и ауто седиште.

Такође, општина Сурчин не заборавља ни оне који су најугроженији и којима је помоћ свих нас јако потребна.

-У овом тренутку актуелан је позив за доделу сеоских кућа за избегла лица. Jaвни позив је расписан 14. јула и трајаће до 30. августа. Сви заинтересовани који имају статус избеглице или су укинули статус избеглице, а одговарајућим доказима ће доказати тај статус, могу доћи до општине и информисати се о условима конкурса – поручила је Сања Караџић.

Извор: surcin.rs