Вести

ОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ

Општина Сурчин у сарадњи са ЈП „Сурчин“ спремна за зимску сезону, извршен је ремонт комплетне механизације службе и набављена довољна количина путне соли.

ОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ

-За ову зиму припремили смо се благовремено, у сарадњи са нашим Јавним предузећем „Сурчин“. Имамо четири машине које су спремне за чишћење снега. Ми са нашим јавним предузећем чистимо негде око 200 кмпутева друге категорије  а ЈКП „Београд пут“ чисти негде око 80 км. Добили смо 20 тона соли, међутим када су овако екстремно ниске температуре, со нема никакву функцију, пошто она има функцију до -7 степени. Калцијум- хлорид који реагује после -7 степени и спречава стварање леда на путевима, ми нисмо у ситуацији да набавимо и немамо машину која би адекватно расипала ту течност по саобраћајницама другог приоритета. Грађане молимо за стрпљење, чим отопли, онда ћемо ми ући са нашом механизацијом, и прочистити и направити проходним и путеве друге категорије - рекао је Славиша Мићовић, члан штаба за ванредне ситуације ГО Сурчин.

ОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ

Зимска служба ЈП „Сурчин“ одлично  функционише и у овим екстремно хладним временским приликама, у то смо се данас уверили на лицу места. Површине и прилази  намењени грађанима који долазе у Дом здравља, били су очишћени и посута је со, рекли су нам у Дому здравља у Сурчину.

-Сарадња са зимском службом ЈП „Сурчин“ је одлична. Они добро раде, стално су на терену и увек су нам на располагању. У овим хладним данима екипе зимске службе су очистиле све пролазе, степеништа и пешачке стазе у свим објектима домова здравља на нашој територији и посули со, да би спречили  клизање и на  време су обезбедили и дали  нам довољне количине соли – рекла је Зденка Ћалић, главна медицинска сестра ДЗ Сурчин.

ОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ

Зимска служба ЈП „Сурчин“ спремно дочекала зимску сезону.

- Наша зимска служба располаже са четири возила која излазе на терен на позив грађана. Приоритети су нам домови здравља, вртићи и школе. Главне улице чисти ЈКП „Београд пут“ а ми чистимо споредне улице. До сада смо поделили око 4 тоне соли. Имамо наш камион који након чишћења улица од снега иде и баца со. Радимо у две смене а када је критично сви су мобилни. Што се тиче самих возила, ми смо били спремни месец дана пре почетка зимске сезоне. Обновили смо машине, што се тиче уља, филтера, горива, и адитива, да у сваком моменту будемо спремни да изађемо на терен и да немамо кварова. Зато смо могли тако ефикасно и на време да реагујемо када је почео да пада први снег – рекао је Слободан Врањеш, референт саобраћаја ЈП „Сурчин“.

ОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУОПШТИНА СУРЧИН СПРЕМНА ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ

Апелујемо на све грађане да испуне своју обавезу која се тиче чишћења тротоара и прилаза њиховим домовима и локалима.

Текст и фото: Маријана Вучић