Вести

ОРГАНИЗОВАНА РЕВАКЦИНАЦИЈА И ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА У ЈАКОВУ

Дом здравља Сурчин, у сарадњи са Градском општином Сурчин, организовао је данас  у Амбуланти у Јакову, мобилни пункт за ревакцинацију и вакцинацију грађана кинеском Синофарм вакцином.

Већ две недеље се организују мобилни пунктови за вакцинацију грађана по селима, а заинтересованост грађана је велика. Др Марко Берак, надлежни лекар Дома здравља у Сурчину рекао је да је до сада вакцинисано преко 11300 грађана са територије Градске општине Сурчин, а од тога ревакцинисано 64%. Додао је и да је на мобилним пунктовима по селима вакцинисано преко 900 грађана, од тога око 70% је ревакцинисано. Ангажоване су и теренске лекарске екипе Дома здравља у Сурчину које обилазе слабо покретне и непокретне грађане, које их на лицу места вакцинишу и ревакцинишу. 

И наредне недеље ће се наставити са организовањем мобилних пунктова по селима, ради имунизације грађана:

* у среду 14.04.2021.год. у Амбуланти у Бољевцима 

* у четвртак 15.04.2021.год. у Амбуланти у Бечмену

* у петак 16.04.2021.год. у просторијама ЈП ,,Сурчин,, у Добановцима, ул.Иве Лоле Рибара бр.2

* у суботу 17.04.2021.год. у Амбуланти у Јакову

Поред мобилних пунктова по селима, непријављени грађани преко портала E-управе, могу да дођу сваког радног дана и суботом од 9-19 часова у Дом здравља у Сурчину и имунизују се од корона вируса. 

Мобилни пункт у Јакову испред Дома здравља Сурчин посетио је др Марко Берак, а испред Градске општине Сурчин Бојан Јовановић, помоћник председника ГО Сурчин  и Снежана Вукеновић. 

 

Текст: Марина Кузмановић; Фото: Маријана Вучић

Извор: surcin.rs

https://www.youtube.com/watch?v=qvUbjwgvE-Y