Вести

ОТВОРЕН ДЕЧИЈИ ПАРК У БОЉЕВЦИМА

Жеља деце из Бољеваца и њихових родитеља је испуњена јер је међу брезама на месту где се укрштају Улице Браће Гавриловић, Вујић и Икер, никло ново дечије игралиште и парк који носи назив "Бољевци".

Свечано отварање старог новог места окупљања најмлађих, окупило је и велики број мештана који се сећају игре управо на тромеђи ових улица пре коју деценију.

Вртешке, љуљашке, тобогани и различити мобилијари, као и дружење са аниматорима, кловновима и омиљеним ликовима из цртаних филмова је био поклон за бољевачке малишане на отварању парка. За слатке и слане ђаконије су се побринуле домаћице из Бољеваца, а за децу су били припремљени сладолед и кокице.

Представник Месне заједнице Бољевци Душан Ћирјак је истакао да су средства за изградњу добијена учешћем општине Сурчин на конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе, а почетну идеју како ће паркић изгледати  дали су малишани и васпитачице из бољевачког вртића на ликовном конкурсу.

Приликом обиласка дечијег парка председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша је истакао да је брига о најмлађима приоритет у раду локалне управе и том приликом је најавио изградњу нових паркова и игралишта, попут игралишта у порти храма у Сурчину.  

Он је са представницима Месне заједнице Бољевци изразио наду да ново игралиште неће бити на мети вандала као што је то био случај на другим локацијама у општини.

Игралиште је у потпуности осветљено и ускоро ће бити постављен видео надзор, а у плану је да се дечији парк огради, као и да се у улицама поред парка поставе такозвани "лежећи полицајци".

 

Извор:surcin.rs