Вести

ОТВОРЕН ЈОШ ЈЕДАН У НИЗУ ПАРК ЗА ДЕЦУ У СУРЧИНУ

Сурчин је добио још један нови парк.  На иницијативу грађана који живе у старом делу Сурчина, ЈП „Сурчин“ је уз подршку Општине, изградило парк баш на овој локацији у Војвођанској улици у центру Сурчина.

- Ово је петнаести парк по реду, који је општинска власт у овом периоду урадила. Опозиција нам замера и то, кад каже радите само неке мини паркиће, не радите ништа битно. За нас је и ово страшно битно. Када смо дошли на власт, имали смо само један парк и то је онај парку центру Сурчина. Они су га урадили, али ми смо отплаћивали. У овом периоду не постоји ни једно наше насељено место где немамо бар један парк. Ово је пети парк који имамо у Сурчину. Радимо паралелно и један парк у Радничкој улици и Марка Раба за децу из тог краја. Имамо исто тако намеру да урадимо парк у горњем делу Сурчина, тако да смо покривени у свим местима парковима за децу, где ће ова наша младосст која расте иза нас, имати прилику да се игра и дружи – рекао је Стеван Шуша, председник Скупштине општине Сурчин.

До сада је уређено преко 11 хиљада метра квадратних јавне површине, које су претворене у простор за игру. Парк у Војвођанској улици деца су назвала „Двориштанце“. У плану је да се парк оплемени и додатним садржајима који ће игру малишана учинити још веселијом и лепшом.

Парк у самом центру Сурчина отворен је уз присуство руководства општине Сурчин и ЈП „Сурчин“, као и многобројних грађана. Специјални гости су били ученици ОШ “22 октобар“, као представници најмлађе популације.

 

Стеван Шуша, председник Скупштине општине Сурчин

parkić "Dvorištance"

parkić "Dvorištance"

parkić "Dvorištance"

parkić "Dvorištance"