Вести

OTВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПОКРЕЋЕМО СВЕ(Т) ПОСВЕЋЕНА ИСТОРИЈИ ТРАНСПОРТА

На локацији Силоса Београд ( Житомлин), на Дунавском кеју, организована је изложба под називом „Покрећемо све(т)“, која је посвећена историји транспорта. Изложби је присуствовао и председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша на позив представника компаније Gerbüder Weiss.

Gerbüder Weiss је компанија са седиштем у општини Сурчин и покровитељ је ове изложбе, а оно што је карактеристично за однос ГО Сурчин и ове компаније, али и осталих привредника и фирми са наше општине, јесте иузетна сарадња и међусобна подршка.

Испред компаније Gerbüder Weiss генерални директор Roland Raith и заменик директора Дејан Спасојевић поздравили су све госте а господин Raith је у свом уводном обраћању присутним званицама, посебно поздравио председника ГО Сурчин Стевана Шушу и истако одличну сарадњу са Градском општином Сурчин.

Компанија Gerbüder Weiss као покровитељ у сарадњи са уметницама Јеленом Живковић и Катарином Станковић Бјеговић направила је ову изложбу која прати историју транспорта од точка до данашњег дана. Изложба је отворена 18. септембра и трајаће до недеље 26.септембра, а улаз је слободан за све посетиоце. Конципирана је и направљена у неколико делова и прати четири елемента, воду, ваздух, ватру и земљу.

Посебна вредност изложбе је што је осмишљена тако да се бави мање познатим интересантним историјским чињеницама. Такође, једна од карактеристика је то што је она интерактивна и прилагођена и најмлађим посетиоцима.

Организатори позивају све заинтересоване грађане да дођу до недеље, на адресу Дунавски кеј 46, и тако виде уживо овај јединствен догађај.

Извор: surcin.rs