Вести

ОТВОРЕНО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У БЕЧМЕНУ

Данас је, на радост малишана и њихових родитеља, отворен паркић за децу у Бечмену. Парк је отворио Горан Весић, заменик градоначелника Града Београда у присуству Милоша Дангубића, члана Градског Већа и  Стевана Шуше , председника Градске општине Сурчин, са својим сарадницима и
извршна директорка ЈКП „Зеленило – Београд” Наташа Шишаковић.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша није крио задовољство, јер је паркић у Бечмену урађен по свим стандардима и један је од најлепших у Сурчину.

- Ово је један од најлепших паркића у Сурчину које смо изградили до сада, а до краја године нам је у плану да урадимо још 2 или 3 паркића и то у Сурчину и у Бољевцима, у Наутичком селу ,,Бисер" - реако је Стеван Шуша, посебно истакавши да је ово први паркић који је покривен камерама.

- Поучени искуством са осталим парковима које смо радили, а где вандали преко ноћи униште паркић, ово је први парк у који смо поставили камере - рекао је Стеван Шуша и додао да ће камере бити постављене и у остале паркове за децу који су до сада изграђени.

Новоотворени парк за децу у Бечмену је опремило и направило ЈКП „Зеленило – Београд”, укупни трошкови износили су око пет милиона динара, И  простире се на површини од 1250 м2. Дечији парк је изграђен је на месту где је пре пет година био изграђен паркић који је потпуно уништен. Деца ће моћи да се играју и проводе своје слободно време у парку који има више мобилијара и садржаја за малишане. Посебну драж новом парку даје зеленило, а ни једно стабло није уклоњено ни оштећено.

Брига о најмлађим становницима Сурчина је приоритет Градске општине Сурчин, и у наредном периоду ће њихове потребе бити на првом месту. До сада је урађено осам нових паркова за децу, по свим стандардима и који су безбедни, а у наредном периоду биће их изграђено још неколико, јер сва деца подједнако имају право на безбрижну игру и срећно детињство.

 

Текст: Марина Кузмановић

Извор: surcin.rs