Вести

"ПАР СТИХОВА ЗА НАС" ЗА КРАЈ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

Концертом  Ивана Босиљчића и Биљане Пековић уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" затворено је "Бојчинско културно лето 2015".

иван босиљчић

 Многобројни посетиоци су уживали у прогаму "Пар стихова за нас". Познати глумац одушевио је све пристуне кроз јединствено вече поезије и најлепше популарне и филмске музике. Симфонијске аражмане за популарне нумере приредио је маестро Војкан Борисављевић. 

гости

Међу присутнима, били су и: Зора Цветковић, заменик начелника ансамбла"Бинички", Ирина Гнедкова, саветник за културу Руске амбасаде, Киров, представник Руске амбасаде, Весна Шаловић, председница ГО Сурчин, Дејан Матић, председник општине Земун, Гаврило Ковачевић, члан Већа ГО Земун, Јасмина Маџгаљ, заменик секретара за заштиту животне средине, Горан Лазовић, песник, као и директори основних школа и предшколских установа са територије Сурчина и директори јавних предузећа ГО Сурчин.

 Стеван Шуша, председник Организационог одбора манифестације уручио је захвалнице вечерашњим извођачима и захвалио се свим присутнима што су увеличали затварање манифестације.

стеван шуша

- Београд има четири годишња доба: јесен, зиму, пролеће и Бојчинско културно лето. Ево нас на затварању приче коју смо причали претходних три месеца. Причали смо је песмом и игром, музиком традицијом, лепом речју. Причали смо је тако да о нашој причи, причају у свим културним престоницама. У времену када се нема пуно, показали смо много. Помагали су нам и они који су нам одмагали. Научили смо још више да верујемо у себе, да будемо поносни на нашу сурчинску младост и доказали да је са културом лепше и лакше. Добри људи се срећу, а лоши траже. Наша срећа је што смо се срели и препознали - рекао је Стеван Шуша и додао да му је велика част што је представница Руске амбасаде присуствовала затварању Бојчинсог лета.

- У своје име и у име наших Сурчинаца, изражавам захвалност и поздрављам наш братски народ Русије. Веома смо задовљни што сте овде са нама. Осећајте се као код своје куће јер сте ви међу вашом браћом. 

За крај, председник Организационог одбора се захвалио својим сарадницама. 

Јасмина Маџгаљ, заменик секретара за заштиту животне средине, подсетила је све присутне колио је важно чуватии животну средину.

Јасмина Маџгаљ

 - У име Града Београда и Секретаријата за заштиту животне средине, желим да вам честитам на свему ономе што радите у последње време. Пре свега, на афирмацији једног заштићеног природног добра, каква је Бојчинска шума. Она је не само једна интересантна приградска шума, не само предео заштићен због богатог биљног и животињског света, него је и шума са тајном. Бојчинска шума крије тајне још из античког доба. Пронађени су остаци: керамике, цигле још из шестог миленијума. Слободно се може рећи да је Бојчинска шума мала српска Атина, што се тиче археологије. Била је и ловиште краља Александра. Хвала вам што са нама негујете овај природни резерват - рекла је Јасмина Маџгаљ. 

  За разлику од претходних година, овогодишње Бојчинско лето имало је за циљ да представи извођаче са територије ГО Сурчин. Заступљене су биле све сценске и музичке уметности, од џеза, рока, електронске и поп музике, до сценских и позоришних престава. 

 Поред тога, представила су се и бројна културно-уметничка друштва, као и плесне и балетске групе. У последња три месеца, сваког викенда, на сцени у Бојчинској шуми одржано је преко 30 прогарма. 

 

Председник организационог одбора манифестације г-дин Стеван Шуша

 

Стеван Шуша - изјава за ТВ  МАГ

 

ТВ МАГ - Обреновац

 ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА

 

ЗАВРШНО ВЕЧЕ БОЈЧИНСКОГ ЛЕТА