Вести

ПАРК У БЕЧМЕНУ ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша и Душан Вујадиновић, председник Скупштине ГО Сурчин, обишли су радове у раној фази на изградњи дечијег парка у Бечмену и локацију на којој ће у скоријем времену бити изграђен потпуно савремен паркић за наше најмлађе. Радови на паркићу биће завршени до 8. августа, ако временски услови то дозволе, радови би могли бити готови и доста раније.

Пре пет година је на овом месту направљен парк али је временом потпуно уништен, наводи председник ГО Сурчин Стеван Шуша и додаје да ће нови парк бити доста већи са више мобилијара и да посебну драж новом парку даје уклопљеност у постојеће зеленило. Наиме, ни једно стабло није уклоњено ни оштећено. 

Овај парк ће бити у рангу паркова који су направљени прошле године. Тачније седам их је урађено, а овај парк у Бечмену ће бити први за ову годину. 

Дечија игралишта су битни објекти, који поред игре и физичке активности, директно утичу на социјалну интеграцију и сам интелектуални развој наших најмлађих и као такви имају велику улогу у одрастању и правилном развоју наше деце.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша је на крају, путем медија, апеловао на грађане, како Бечмена тако и свих других места  Сурчина да чувају јавне површине и поручио да ће предложити да се мере против уништавања јавног добра пооштре и да се и на тај начин покуша спречити вандализам.

Извор: surcin.rs