Вести

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ФАСАДЕ ДОМА КУЛТУРЕ У ДОБАНОВЦИМА

Дом културе у Добановцима ускоро ће добити нови и лепши изглед. Почетак радне недеље обележио је и почетак радова на фасади Дома културе. Радове су обишли: Бојан Игњатић, директор ЈП „Сурчин“, Бранко Милошевић, помоћник председнице општине Сурчин и Милисав Марковић, члан Већа ГО Сурчин и председник МЗ Добановци.

Грађани Добановаца ускоро ће имати нов простор за културна дешавања. Поред тога, реновираће се и централни плато.

- Оно што бих желео да истакнем јесте да је овај Дом културе градио мој деда и други људи одавде, пре 50 година, а коначно смо дошли у ту ситуацију, да га обновимо. На ту чињеницу смо сви Добановчани веома поносни. Захвалио бих се Општини Сурчин на издвојеним средствима, како би се реализовао овај наш сан. Оно што бих желео да најавим, такође је уређење простора испред Дома културе. Тиме ће центар Добановаца, са завршеном фасадом и платоом испред, добити потпуно нови изглед. Добановчани ће моћи да се поносе на свој центар и да буду коначно задовљни после толики низ година  - рекао је Бранко Милошевић, заменик председнице Општне Сурчин.

За овај пројекат, Општина Сурчин и Град Београд издвојили су два милиона и 600 хиљада динара. 

- У наставку ових радова, надам се да ћемо изводити и радове који се тичу биоскопске сале, где је далеко већа инвестиција. Ту ће се уложити око 20 милиона динара. Тиме ће се наставити радови у Добановцима. За плато у центру насеља, такође су обезбеђена средства и он ће врло брзо бити урађен. Сва обећања која смо дали, надамо се да ћемо испунити у што краћем временском року - рекао је Милисав Марковић, председник Савета месне заједнице Добановци. 

Према плану радови на фасади Дома културе требало би да се заврше за 15 дана. 

 

ТВ МАГ Обреновац