Вести

ПОЧЕЛИ СУРЧИНСКИ ДАНИ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Јуче је отворена друга по реду манифестација „Сурчински дани предузетништва“ која ће бити одржана од 4. до 5. октобра у Свечаној сали позоришта у Сурчину. Дане предузетништва организује Европска асоцијација породичног предузетништва (European Family Business Association), уз велику подршку Градске општине Сурчин, која је помогла и подржала одржавање овог догађаја.

Дани предузетништва свакако су највећи пословни догађај у општини Сурчин који окупља предузетнике из наше општине, али и из суседних општина.

– Европска асоцијација породичног предузетништва подржава предузетнике, посебно женско предузетништво, затим предузетништво младих и предузетништво тешко запосливих категорија. Наша жеља је да свима који дођу на предавања обезбедимо врхунске предаваче, ексеперте у својим областима, како би на што лакши и практичнији начин стекли нова знања и вештине у вођењу сопствених бизниса – истакао је председник ове асоцијације Александар Филиповић.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша на отварању манифестације „Сурчински дани предузетништва“ изразио је наду да ће се овакви скупови чешће организовати у нашој општини која има огроман привредни потенцијал и потребу за едукациом и усавршавањем стручног кадра у свим привредним областима.

– Данашње време донело је нове технологије и нови начин пословања, па је зато за нашу привреду важно да образујемо и усавршавамо кадрове како бисмо могли да будемо равноправни учесници у тржишној утакмици у којој неће бити места за оне који не желе да се мењају и раде на себи – истакао је председник Шуша.

Посетиоце манифестације „Сурчински дани предузетништва“ очекује пет одличних предавача и пет фантастичних предавања. Публика је са великом пажњом пратила предавања реномираних предавача Индире Попадић, сертификованог пословног консултанта, Биљане Лазаревић, дипломираног економисте, Милана Бубуља, стручњака за стандардизацију и специјалног госта предавача Дејана Зрлића, вишег саветника у  Привредној комори Србије.

 У складу са епидемиолошком ситуацијом, ове године овај догађај је организован уз све препоручене мере за организацију оваквих скупова у условима пандемије.

Извор: surcin.rs