Вести

ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ У СУРЧИНУ

У свим школама на територији општине Сурчин 4. октобра почело је обележавање Дечје недеље.

У Основној школи „Вук Караџић“ основци су се дружили са ватрогасцима и имали предавања како се понашати у ситуацијама кадa дође до пожара, поплава и земљотреса. Заједно са децом били су чланови општинског Већа Градске општине Сурчин Бранко Милошевић и Предраг Барош, начелница Одељења за друштвене делатности Сања Караџић и представници Културног центра Сурчин.  

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом Дечју недељу пратиће неколико активности.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Драгојло Секулић рекао је да ђаке и децу неће запоставити. Захваљује се Градској општини Сурчин и Одељењу за друштвене делатности са којима се и ове године организује и обележава Дечја недеља, а ово данас била је показна вежба Ватрогасног друштва. Такође, директор Основне школе „Вук Караџић“ захвалио се људима који су се одазвали и који су подржали ову акцију да деца нешто науче, јер је ипак све едукативног карактера.

Градска општина Сурчин традиционално учествује у организацији Дечје недеље. Члан општинског Већа Градске општине Сурчин Бранко Милошевић истакао је да је важно да деца још док су мала науче неке ствари, па су у склопу тога данас доведени ватрогасци.

 Као и сваке године, Градска општина Сурчин је увек уз школе и наше најмлађе. Трудимо се да Дечју недељу попунимо разним садржајима и активно учествујемо и кроз средства и кроз људство. Наше ангажовање је ту да им улепшамо ове дане. До краја недеље у Основној школи „Вук Караџић“ деца ће осликавати простор у дворишту, а очекује их и писање састава и цртање радова у духу обележавања ове манифестације – закључио је Бранко Милошевић.

Извор: surcin.rs