Вести

ПОДЕЛА ПАКЕТА ЗА БЕБЕ

Имајући у виду да је брига о најмлађим суграђанима један од главних приоритета у раду Градске општине Сурчин, Одељење за друштвене делатности је и ове године организовало поделу пакета за нове становнике Сурчина, у којима се налази све оно што је најпотребније родитељима које је "посетила рода".

Ово је само један од видова популационе политике и помоћи родитељима са децом, а пакети су подељени родитељима чија деца су рођена од почетка године, као и онима који ће у 2024. постати маме и тате.

Како су рекли присутни на подели пакета ова врста пажње и и помоћи општине им веома значи у првим данима када беба стигне у свој дом.

Овај пројекат се спроводи пету годину за редом, а јавни позив је стално отворен, па је начелница Одељења за друштвене делатности Сања Караџић позвала све будуће родитеље да поднесу захтев.

Право на учешће на конкурсу има један од родитеља који има пребивалиште на територији општине Сурчин. Уз захтев се подноси лична карта на увид и извод из матичне књиге рођених новорођенчета.

 

Izvor: surcin.rs