Вести

ПОДЕЉЕНО ПРЕКО 700 ДЕЧЈИХ АУТОСЕДИШТА У СУРЧИНУ

Захваљујући одговорној општинској власти у Сурчину, која организује низ активности које афирмишу породичне вредности и популациону политику у локалној заједници, од 2016.године у Општини Сурчин је подељено преко 700 аутоседишта за бебе.

У понедељак, 02. марта 2020. године, одржана је прва акција поделе аутоседишта у овој години. Пре саме поделе аутоседишта представници Агенције за безбедност саобраћаја и Центра за промоцију безбедности саобраћаја су присутне родитеље упознали са проблемом страдања деце у саобраћају као и са  теоријском обуком о употреби аутоседишта. Сви родитељи су могли да поставе питања и сами да пробају и науче да користе аутоседиште.

Градска општина Сурчин брине о  најмлађим суграђанима и њиховој безбедности у саобраћају. Приоритет је да се повећа ниво безбедности деце у саобраћају и у том циљу Општина је формирала Комисију за безбедност саобраћаја ГО Сурчин.

Акцију поделе аутоседишта за бебе Градска општина Сурчин ће наставити и током целе 2020. године средствима издвојеним из свог буџета. Седишта за бебе за путничка возила се додељују родитељима деце са територије ГО Сурчин, који се пријаве и доставе тражену документацију у  складу са Јавним позивом за доделу аутоседишта за бебе/децу за путничка возила.

Извор: сајт ГО Сурчин

М.К.