Вести

ПОСЕТА 88. САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

И ове године, већ традиционално, ГО Сурчин је организовала колективну посету пољопривредника са своје територије 88. међународном сајму пољопривреде у Новом Саду.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, посета сајму је организована са ограниченим бројем посетилаца уз примену свих препоручених мера заштите уз обавезну потврду о вакцинацији против КОВИДА-19, док је за посетиоце који нису вакцинисани организовано бесплатно тестирање пре уласка у сајамски простор.

Земља партнер на овогодишњој манифестацији била је Чешка република док су домаћини за нашу делегацију као и за друге делегације са територије Београда били представници Секретаријата за привреду града Београда који су на штанду у Мастер хали обезбедили простор за излагаче пољопривредних производа са територије главног града.

И поред смањеног капацитета излагача у односу на претходне године, посебну пажњу посетилаца привукла је изложба пољопривредне механизације и Национална изложба стоке на којој је доминирао грандиозни бик Мишко са тежином од 2000 килограма.

Наши пољопривредници су имали прилику да се ове године упознају са понудама излагача из 17 земаља света и да нешто од стеченог знања убудуће примене и у свом газдинству. Сајмови су увек прилике да се размене контакти, искуства и знање и то је свакако обележило и овогодишњи Сајам пољопривреде.

Извор: surcin.rs