Вести

ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ СЕКУНДАРНЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СУРЧИНУ

У присуству градског менаџера Горана Весића у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда данас је потписан уговор о изградњи секундарне канализационе мреже у Сурчину – Старо језгро, у вредности од 131 милион динара.  Уговор су потписали Бранислав Поповић, директор Дирекцијe за грађевинско земљиште и изградњу Београда, и Стојан Вујко, генерални директор „Миленијум тимa”, фирме која ће изводити радове.

Председник Скупштине општине Сурчин, Стеван Шуша истакао је да је ово веома важан пројекат.

- Посебно је значајан за оне грађане који су већ уплатили свој новац за канализацију. Морам и да истакнем, да канализација јесте главни проблем, не само Сурчина него целе општине. Овим извођењем, дајемо наду и осталим местима, да ће канализација стићи и до њих. Са друге стране, вероватно смо први кренули изградњу канализације, по оном програму који је градоначелник Синиша Мали, пре десетак дана објавио. Ми смо прва општина, која по том пројекту уводи канализацију у Сурчин. Радимо 45 километра канализације. што је изузетно велико. После инвестиције на путу Јаково - Бољевци, која је исто тако била значајна. ово је убедљиво најважнија инвестиција. Наравно, пресрећни смо - рекао је Стеван Шуша.

Весић је овом приликом истакао да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Београда издвојила ове године 12,3 милијарде динара за инфраструктурне пројекте на територији града.

–Ту има много важних пројеката, канализација, водовод, путеви, све оно што је важно за грађане Београда чиме се надокнађује недостајућа инфраструктура. Међутим, по значају је пројекат фекалне канализације у старом језгру Сурчина сигурно међу неколико најзначајнијих. У питању је пројекат вредан 131 милион динара на коме се ради неколико година, а изградиће се 45 километара канализације у Сурчину – рекао је Весић и додао да би радови у Сурчину требало да почну за 15 дана. 

Он је додао да је овај пројекат имао своју предисторију, а то је да је бивша општинска власт у Сурчину преварила грађане и узела новац за канализацију коју никада није изградила.

– Овим пројектом ми ћемо ту канализацију завршити, а следећи корак је прикључивање неколико хиљада домаћинстава. Ово се уклапа у наш градски пројекат који смо усвојили у новембру прошле године, а то је да у наредних десет година свако домаћинство добије прикључак на водовод и канализацију – подсетио је Весић додавши да тај пројекат вреди око милијарду евра, 300 милиона за фабрике отпадних вода и 700 милиона евра за недостајућу мрежу.

Стојан Вујко, генерални директор фирме „Миленијум тим”, која ће изводити радове, изразио је задовољство што ова компанија заједно са Градом Београдом учествује на амбициозном пројекту да у наредних десет година све општине на територији града буду покривене градском мрежом и пречистачима за канализациону мрежу.

– Рок за изградњу у Сурчину је 240 календарских дана, али због значаја за грађане, гледаћемо да те рокове испунимо, ако је могуће и да завршимо пре рока – истакао је Вујко.

Председник општине Сурчин Стеван Шуша истакао је да је ово најважнији пројекат за општину Сурчин у последњих неколико деценија.

У Старом језгру Сурчина биће изграђена канализациона мрежа дужине 45 километара. Радовима ће се обезбедити одвођење употребљених вода за становнике Старог језгра Сурчина, као и прикључење на канализациону мрежу за школе, вртиће и објекте колективног становања.

Потписивању уговора присуствoвao je и Свeтoзaр Вeсeлинoвић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација”, кao и дeлeгaциjа Општинe Сурчин.

(Извор: Беоинфо, Фото: Маријана Вучић)

Стеван Шуша, председник Скупштине ГО Сурчин

 

ТВ МАГ Обреновац

Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacije u Surčinu

Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacije u Surčinu

Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacije u Surčinu

Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacije u Surčinu