Вести

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ “МОЈА ПРВА ПЛАТА” У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ СУРЧИН

Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата” спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Циљ Програма је да се подстакне оспособљавање младих за рад као и запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

Уколико сте млађи од 30 година, имате стечено средње или високо образовање и уколико сте без радног искуства, односно са максимално шест месеци радног искуства – Програм „Моја прва плата” идеална је шанса за вас!

Током девет месеци оспособљавања за рад стећи ћете прва радна искуства, применити стечена знања, развити нове вештине и унапредити радне навике.

Учешће у Програму „Моја прва плата” отвара вам могућност за улазак у жељену компанију и прилику да по завршеном оспособљавању добијете први уговор о раду. Ово може бити ваша „пречица за посао”, јер искуства многих указују да је најтеже добити први посао.

Ваше оспособљавање за рад биће спроведено по утврђеном програму уз ментора који врши надзор и пружа подршку. По завршетку добићете потврду о обављеном оспособљавању на конкретним пословима, која повећава шансу да добијете запослење.

Градска општина Сурчин објавила је конкретне радне позиције на којима ће се млади оспособљавати за самосталан рад по утврђеном програму који одобрава Национална служба за запошљавање, уз ментора који врши надзор и пружа подршку.

Младима средњег образовања обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 22.000,00 динара, док за оне високог образовања накнада износи 26.000,00 динара. Национална служба за запошљавање врши исплату средства директно лицима на оспособљавању, преко банке „Поштанска штедионица“ ад Београд, која ће за наведену намену отворити наменски текући рачун лицима, без наплате трошкова одржавања рачуна. Доприноси за случај повреде на раду и професионалне болести се уплаћују у складу са законом.

Оспособљавање за рад траје девет месеци.

Пријава кандидата траје од 1. октобра до 31. октобра 2021. године, а оспособљавање за рад најкасније у децембру 2021. године.

ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ: https://mojaprvaplata.gov.rs/naslovna

НАПОМЕНА: неопходно је да кандидат креира налог на Порталу за електронску идентификацију – еИД-ју корисничким именом и лозинком, испратите на: https://registracija.eid.gov.rs/sr-Cyrl-RS/kreiranje-naloga?userCategory=Serbian

Регистрацију на Порталу за електронску идентификацију – еИД-ју можете извршити било којим нивоом аутентикације: квалификовани електронски сертификат, двофакторска аутентикација или корисничко име и лозинка. За пријаву на портал “Моја прва плата” довољан ниво аутентикације је корисничко име и лозинка. У Градској општини Сурчин можемо вам помоћи да креирате наведени налог, уколико га не можете креирати сами (понесите личну карту).

Извор: surcin.rs