Вести

ПРОЈЕКТИ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА СЕ И У ОВОЈ ГОДИНИ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ СУРЧИН

Председници сурчинских удружења грађана потписали су данас у Градској општини Сурчин  уговоре о реализацији пројеката који ће бити финансирани средствима из општинског буџета.

Финансирање пројеката удружења грађана је програмска  активност  планирана у буџету општине Сурчин, која значајно доприноси развоју културе, информисања и очувању обичаја и традиције Срема.

У текућој години је за ову активност у буџету  пројектовано укупно 5.910.000,00 динара и биће финансирано 36 пројеката удружења грађана  са територије општине Сурчин.

Осим пројеката који чувају традицију и добре обичаје, Комисија је ове године изабрала и пројекте који имају за циљ развој предузетништва, развој и унапређење положаја омладине, али и пројкте који ће умногоме унапредити положај националних мањина на нашој територији.

Корисници средстава су у обавези да све пројекте реализују до 01.12.2021. године, а правдање одобрених средстава су обавезни да Комисији доставе до 15.12.2021. године.

Сарадњом са удружењима грађана, ствара се чврста и пријатељска веза између грађана Сурчина и општине Сурчин, која као најмлађа општина, на овај начин пружа пример добре праксе, не запостављајући у овим тешким тренуцима ни оне којима је тешко да опстану без подршке и помоћи оних који желе да пруже руку пријатељства.

С. К.

Извор: surcin.rs