Вести

Промоција књиге "Сизифе, промени руку"

Промоција књиге „Сизифе, промени руку“ ауторке Павице Вељовић одржана је у свечаној сали балона Интеграл, у организацији Уније жене СНС Сурчин. Присутне са кроз свет афоризама водили ауторка, али и Владица Миленковић, сатиричар из Параћина, уредник и заступник Књижевно-уметничке асоцијација "Артија" која је и издала ово дело. Ауторка се захвалила свим присутнима, и објаснила да је ово вече било хуманитарног карактера јер је сав новац који је прикупљен од продаје књига дониран младим талентима који се баве писањем.

- Хвала вам свима. Нема посебних гостију, за мене сте вечерас сви посебни. Желим да истакнем ову ретку прилику. Ми се држимо уметности и неговања књижевне речи. Увек стављам акцентат на то да се традиција чува тако што се чува реч. Кад нам то узму, ми више не постојимо. Хвала вам пуно што има још људи који то негују. Из тих разлога, одрекла сам се новца од продатих књига за нашу децу, за наше наследнике - рекла је ауторка књиге.

 

 

Посебну захвалницу, Павица Вељовић је доделила Стевану Шуши, председнику ОО СНС Сурчин и председнику Скупштине општине Сурчин, због искреног залагања и развоју књижевне речи, слободе говора и због тога што је показао свестраност и достојанствен став да стоички изнесе сатиричне оштрице. Стеван Шуша се захвалио присутнима што су дошли у великом броју и додао да жали што није раније знао да у Сурчину живи суграђанка која се бави писаном речју.

- Надам се да ћемо успети да овде код нас у Сурчину, људи који вреде доживе овако нешто. Имамо много људи у нашем окружењу који заслужују да добију прилику. Дошло је време да се вратимо правим вредностима и људима који раде квалитетне ствари. Надам се да ћу успети да запамтим што више ових афоризама, које ћу моћи да користим на састанцима. Завршио бих једним афоризмом, у којем је ауторка успела да објасни светску истину, а то је „Демократија је једнака за све, разлика је само у дужини ланца“  - рекао је Шуша.

Књига "Сизифе, промени руку" садржи близу 250 афоризама подељених у три групе: „Златне решетке“, „Тобоган мисли“ и „Златна рибица“. Павице Вељовић је медицинска сестра по струци, али како сама каже слободан уметник по опредељењу. Бави се писањем од детињства. Раније је писала поезију и прозу, а последњих неколико година се бави писањем афоризама, као и кратких прича и скечева за телевизију.