Вести

ПРОСЛАВЉЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ СУРЧИН

Светковање славе Светог Стефана Дечанског, започето је јутрос, Светом  Литургијом у просторијама Општине Сурчин.

ПРОСЛАВЉЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ СУРЧИНПРОСЛАВЉЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ СУРЧИН

Након свечаног чина ломљења славског колача у присуству свештенства, општинских званичника, запослених у ГО Сурчин и многобројних гостију, уследио је коктел који је послужио као добра прилика за прављење нових планова, који се тичу развоја општине Сурчин.

ПРОСЛАВЉЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ СУРЧИНПРОСЛАВЉЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ СУРЧИН

У оквиру обележавања општинске славе, председник општине Сурчин Стеван Шуша, обратио се присутнима и том приликом пожелео добродошлицу гостима, које је такође упознао о садашњим и будућим плановима који су везани за нашу општину, као и о кратком историјату општине Сурчин.

ПРОСЛАВЉЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ СУРЧИНПРОСЛАВЉЕНА ЗАВЕТНА СЛАВА ОПШТИНЕ СУРЧИН

- Вероватно већина од Вас не зна да је Сурчин два пута био општина.    10. XII 1965. године, одлуком тадашње Владе Социјалистичке Републике Србије, Сурчин је изгубио статус општине и припојен је Земуну. Пуних 38 година били смо општина Земун, а онда на Скупштини 24. XI 2003, на данашњи дан, изменом Статута  града Београда поново смо постали општина. Статутарна обавеза сваке власти је да живот грађана на својој територији учини конфорнијим и удобнијим. Тако смо се и ми трудили у протеклом периоду, а оно што мислим да ћемо радити и у наредном периоду то је да се понашамо као добри домаћини. Ја то радим и тражим од екипе људи која се налази у просторијама ове Општине. Приоритет нам је да  буџет који добијамо, рационално да трошимо, да га усмеравамо тако да се то на сваком кораку види. О раду и напредку говоре сами резултати који су урађени за овај кратак временски период. Урађен је пут од Бољеваца до Јакова и то је била једна од најзначајнијих инвестиција. Урађен је и пут од међе Сурчин и Новог Београда па до Добановаца, као и део пута Петровчић- Бечмен. Урађен је велики број километара тротоара, водовод у насељу Кључ. Обавеза нам је  да нашој деци створимо услове у школама на нивоу града. С' тога смо поносни на све што смо у овом кратком временском периоду урадили за школе са наше територије. У наредном периоду, поред обавезе да урадимо фискултурне сале у две школе где их нема, исто тако планирамо да решимо проблеме вртића, а то значи адаптација старог Дома здравља и адаптација простора у Косовској. Интезивно радимо на канализацији у Сурчину, ове године ћемо створити услове да се овај део Сурчина, а то је око 4 хиљаде домаћинства прикључе на канализацију. Размишљамо и тражимо да следећи корак по питању канализације буду Добановци, а исто тако тражимо алтернативно решење  да убрзамо прикључење и наших удаљених места. План нам је да генерацијама које долазе, изградимо и оставимо зграду Општине у којој ће се налазити све институције, да би наши грађани могли све да заврше на једном месту - изјавио је председник општине Сурчин Стеван Шуша.

Текст: Татјана Лазаревић; Фото: Маријана Вучић