Вести

РАДИОНИЦЕ ИЗРАДЕ СУВЕНИРА ЗА МЛАДЕ ИЗ СУРЧИНА

Захваљујући овим младим људима, на туристичким локацијама у општини Сурчин ускоро ће моћи да се пронађу и купе сувенири као лепе успомене и тренутке проведене у Доњем Срему. Креативној радионици у Културном центру прикључили су се и активисти Канцеларије за младе ГО Сурчин.

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН – РАДИОНИЦЕ ИЗРАДЕ СУВЕНИРА

Заменица председнице општине Сурчин Тања Делић и члан Већа општине Сурчин Драгица Пајчин, подржале су данас своји присуством креативну радионицу и пожелеле омладинцима лепо дружење и пуно прелепих сувенира.

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН – РАДИОНИЦЕ ИЗРАДЕ СУВЕНИРА

-Културни центар Сурчина је конкурисао на пројекат који је расписао Секретаријат за спорт и омладину града Београда. Успешно су прошли и један сегмент јесу и креативне радионице прављења сувенира Сурчина. Наиме, Сурчин нема свој заштићени сувенир, тако да се можда у свим овим креативним радионицама изроди идеја и добијемо нови сувенир и заштитни знак Сурчина. Ово је јако леп начин да млади потроше своје време, да га искористе на креативан начин. Имају све обезбеђено од Културног центра захваљујући Секретаријату, цео репроматеријал и опрему, на њима је да само употребе своју машту и креативност. Као што видите, овде су укључени и омладинци Канцеларије за младе, наравно уз несебичну подршку омладинских организација са територије општине Сурчин – рекла је Рајка Велага, координатор Канцеларије за младе ГО Сурчин.

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН – РАДИОНИЦЕ ИЗРАДЕ СУВЕНИРА

Радионице се одржавају сваког петка од 12-14 часова, наводе у Културном центру.

-Ми смо јако задовољни, коначно ћемо имати наше сувенире из Сурчина. Одзив омладине је јако добар, ја ћу искористити ову прилику да позовем омладинце из Обреновца да нам се придруже, да заједно радимо сувенире, покажемо своју креативност, да покажемо да имамо духа, да имамо смисла за све ово. Радионице се одржавају током априла и маја, сваког петка од 12-14 часова а изложба ће бити крајем маја, 24. или 25. маја. Сви сувенири које су наши омладинци урадили, биће доступни на једној изложби и моћи ће да се купе на нашим туристичким дестинацијама у Бојчину, Наутичком селу, Бечменској бари – изјавила ја Тања Аћимовић, КЦ Сурчин.

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СУРЧИН – РАДИОНИЦЕ ИЗРАДЕ СУВЕНИРА

Из Канцеларије за младе општине Сурчин,  позивају све младе суграђане да се до краја реализације пројекта прикључе радионицама.