Вести

РАДНИ САСТАНЦИ У МИНИСТАРСТВУ ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

Тимови Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре свакодневно вредно раде како би се остварио план који је почетком године најавио председник Србије Александар Вучић, да ће се ове године шест аутопутева градити у исто време.

Чланови Оперативног тима за изградњу деонице Сурчин-Нови Београд аутопута „Милош Велики“ интезивирали су активности током маја месеца. Поред предстваника из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Градске општине Сурчин, састанцима су присуствовали и представници кинеске компаније „СССС“, „Коридора Србије“, ЈП „Путеви Србије“, Града Београда - Службе за урбанизам и Градске општине Нови Београд.

После првог састанка Оперативног тима одржаног 07. маја, јуче, 11. маја одржан је други састанак, на којем су дефинисани правци реализације изградње прикључка на деоници Сурчин-Обреновац код Јакова. Састанци су одржани у просторијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Представници Градске општине Сурчин, председник Стеван Шуша, саветник председника за инвестиције, Миљан Шишовић и правник у Одељењу за имовинско правне послове, Дарко Угарковић су били активни учесници на оба састанка  и заступали интересе грађана наше општине.

Првим састанком је руководио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, господин Томислав Момировић, који је упознао присутне са најважнијим информацијама о пројекту и нагласио да је деоница Сурчин - Нови Београд од изузетног значаја за Републику Србију.

Другим састанком је председавала госпођа Биљана Вуксановић, државни секретар у Министарству грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја, која је током састанка изнела важне информације везане за изградњу прикључења на аутопут Е-763 код Јакова. Овај прикључак ће се реализовати кроз изградњу деонице Сурчин – Нови Београд. Председник Градске општине Сурчин је и овом приликом истакао значај прикључнице на аутопут код Јакова за грађане и привреднике Доњег Срема.

Извор: surcin.rs