Вести

РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ЦРКВЕ И ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У ПРОГАРУ

Захваљујући прилозима парохијана и донацији Градске општине Сурчин крајем прошле и почетком ове године у  цркви Светог архангела Гаврила у Прогару обављени су значајни радови на уређењу самог храма и парохијског дома.

На цркви су, након 30 година, постављена нова храстова врата која ће према речима свештеника Александра Милића бити од великог значаја током хладних дана, јер су стара врата била оштећена зубом времена и нису штитила од хладноће. Заменом врата у цркви је много топлије а самим тим на литургији је више парохијана и деце.

Поред замене врата у самој цркви обављени су радови на опремању и уређењу храма попут куповине грејних тела и замене електро инсталација како би боравак верницима био што угоднији.

Након договора са председником општине Сурчин Стеваном Шушом у протеклом периоду уложена су и значајна средства за опремање парохијског дома, попут опремања унутрашњости зграде, уређења зидова, израде хидроизолације, постављање подних плочица и грејних тела, истакао је свештеник цркве у Прогару. 

 

Izvor: surcin.rs