Вести

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ТРАНСПОРТА ПЕСКА КРОЗ ЈАКОВО И СУРЧИН

На иницијативу председника Градске општине Сурчин Стевана Шуше у петак, 17. септембра, одржан је састанак представника ГО Сурчин са представницима Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за инспекцијске послове, Секретаријата за послове комуналне милиције, ЈП „Путеви Београд“ и Полицијске станице Сурчин. 

Тема састанка била је како на најбољи могући начин решити проблем транспорта песка кроз насеља Јаково и Сурчин.

Председник ГО Сурчин Стеван Шуша упознао је присутне са проблемом грађана Јакова и Сурчина који су се у више наврата жалили због просипања песка на коловоз кроз ова места.

Из Рудника „Кумша“ у Јакову, камиони натоварени песком пролазе кроз ова места свакодневно и поред буке коју изазивају, огромне прашине која затрпава места, са непокривених камиона и њихових точкова расипа се песак по асфалту и чини га небезбедним за саобраћај. С обзиром на то да нас очекује лошије време и киша, прашину ће заменити блато, што ће ситуацију учинити још гором.

После отвореног разговора у циљу превазилажења проблема договорено је да се направи допис свим транспортним фирмама које превозе песак и од понедељка, 20. септембра 2021, од 7.30 часова, Секретаријат за послове комуналне милиције и Комунална инспекција ГО Сурчин кажњаваће све који превозе песак из Рудника „Јаковачка кумша“, уколико не буду поштовали одредбе у вези заштите чистоће на јавним површинама.

Извор: surcin.rs