Вести

САРАДЊА КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ И ШКОЛЕ "ВУК КАРАЏИЋ"

Пријатељска, али пре свега друштвено одговорна сарадња се наставља, па су тако представници кинеске компаније "Power China" посетили још једном Основну школу "Вук Караџић".
Недавно су представници компаније донирали средства за реконструкцију плафона у школској згради и постављање нове расвете, а сада су запослени и ученици школе на поклон добили клима уређаје и опрему за спортски терен.
Уз речи захвалности донаторима, директорка школе Катарина Диклић је подсетила да је сарадња са кинеском компанијом која је ангажована на изградњи Националног стадиона и сајамског комплекса"Експо" започета на иницијативу председника Градске општине Сурчин Стевана Шуше.
Она је истакла да значајан број кинеске деце похађа ову школу, а колико су се успешно прилагодили настави говоре и награде за најбоље ученике.
Пројектни менаџер компаније "Power China" Фанг Ђун је изразио задовољство што на овај и друге начине могу да помогну локалној заједници и да је улагање у децу и образовање део кинеске традиције. Он је рекао да, уколико буде било потребе, компаније ће помоћи и другим сурчинским школама како би се унапредили услови за наставу.

 

Izvor: surcin.rs