Вести

СТЕВАН ШУША ГОСТ ЕМИСИЈЕ „ЧАШИЦА РАЗГОВОРА“ НА КЦН ТЕЛЕВИЗИЈИ

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша био је гост емисије „Чашица разговора на КЦН телевизији.

У пријатном и опуштеном разговору и атмосфери, причало се о пројектима који се релизују на територији општине, о посвећености локалног руководства општини и свакодневној бризи за проблеме обичних људи, али и о мање познатим стварима везаним за Сурчин и његову историју.

Сурчин последњих година постаје све привлачније место, како за госте који долазе у нашу општину на викенд или неколико дана, тако и за људе који, бежећи од градске гужве, желе да се овде трајно настане.

Председник Шуша посебно је нагласио значај изградње саобраћајница које су Сурчин учинили приступачнијим. Ауто-пут „Милош Велики“ и његови делови који се убрзано завршавају представљају ослонац и основ даљег убрзаног развитка Сурчина и свих његових делова. Сурчин тако постаје посебно атрактивно место, јер је сада омогућено да се до свих наших природних лепота стиже брже и безбедније. Такође, изградња Националног стадиона је повезана са пратећом инфраструктуром, па је тако близина аеродрома и ауто-пута била пресудна да се на нашој општини ускоро изгради велелепни стадион на понос свих.

Богтства која имамо у виду језера, реке Саве, шума, нешто је чиме се мало ко може похвалити. Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша посебно је говорио о четири језера која се налазе на територији општине и пецарошима који доносе посебну страст у овај крај. Дотакао се и школе скијања на мирним водама која је овде направљена, у коју долазе деца из свих крајева наше земље, као и из региона.

Наутичко село „Бисер“ последњих година постаје обавезно место у које долазе Београђани на неколико дана. Господин Шуша је искористио прилику да промовише све што Наутичко село нуди, да онима који нису били представи и опише његове предности и да позове све становнике и Сурчина, и Београда, и околине, да на овом простору чешће проводе време.

У самој општини константно се изводе радови који мењају изглед наше средине и дају јој нов и савремен изглед. Овог пута говорило се о улицама које се асфалтирају у нашој општини, гасификацији по којој је Сурчин препознат као водећа општина, а исто тако и о пројектима који су сан свих Сурчинаца и који ће у једном тренутку бити и реализовани.

На крају емисије, председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша поменуо је акцију поделе таблет рачунара основцима која је управо успешно завршена на нашој општини. Захвалио се Граду Београду на фантастично осмишљеној акцији, родитељима и просветним радницима на изузетној помоћи и пожелео деци успешно школовање, у нади да ће им овај поклон помоћи да лакше савладају градиво.

 

Извор: surcin.rs