Вести

СУРЧИН - ОПШТИНА ОТВОРЕНОГ СРЦА

Првог јануара у Сурчину сви путеви воде на градски Трг. Манифестација "Сурчин општина отвореног срца" одржана је десети пут. У срцу града нашла су се деца са родитељима, баке и деке и сви они коју су желели да радост првог дана Нове године поделе са драгим људима.

Манифестацију у Сурчину организовали су Културни центар и Градска општина Сурчин. Како наводи Душан Ћирјак директор Културног центра Сурчин организовање овог догађаја ради се са великом дозом љубави. Учесници програма су аниматори, затим фејс пејтинг, креативне радионице, жонглери, џинови. бацачи ватре и многи други. Господин Ћирјак се овом приликом захвалио Јавном комуналном предузећу Сурчин  без чије помоћи организовање и одржавање овог догађаја не би било могуће, као и Туристичкој организацији Сурчин, Јавном предузећу за спорт и рекреацију, а посебно специјалним гостима манифестације Предшколској установи "Сурчин".

Док су на великој бини наступали учесници програма, посетиоци догађаја уживали су у богатој понуди на тезгама: колачима, винима, ручним радовима и сувенирима, као и сремским деликатесима. Један од штандова био је резервисан за Предшколску установу. Тамара Родић директорка ПУ "Сурчин" је овом приликом свима пожелела успешну и срећну 2022. годину, како на приватном тако и на пословном плану и честитала је Културном центру десету јубиларну манифестацију. Такође се захвалила свим запосленима, деци и родитељима који су дали свој допринос и учинили да штанд ове установе баш овако дивно изгледа.

Први дан 2022. године са својим суграђанима поделио је и председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша. Он је пожелео свима пре свега здравље, да се изборимо са пандемијом и да се вратимо дружењу. Пуно здравља и среће и да Нова година буде бар мало боља и лакша од прошле и нараво да заједнички развијамо Сурчин да би и он био што бољи, истакао је председник.

Лепо и необично топло јануарско време учинило је да се на сурчинском тргу нађе велики број људи, али и да чланови Мото клуба "Сурчин" довезу моторе и традиционално се придруже догађају.

 

Извор: surcin.rs