Вести

СУРЧИН СВЕ ВИШЕ ЗАУЗИМА ВАЖНО МЕСТО У ТУРИСТИЧКОЈ ПОНУДИ СРБИЈЕ

Екипа емисије Културиста у својој 52. епизоди посетила је нашу општину и на креативан начин приказала део туристичке посете Сурчина и тако приближила наше место свим онима који га не познају довољно.

Посету су започели посетом Ваздухопловном музеју, првој адреси када стижете у Сурчин ваздушним путем. Овде се чувају јединствени примерци ваздухоплова, па се у музеју може видети први авион који је направљен на овим просторима. Ради се о авиону Ивана Сарића, који је конструисан 1909. године, а већ 1910. године њим се већ летело. Такође посетиоци музеја могу видети и крило америчког ноћног бомбардера Ф117-а, који је оборен на почетку бомбардовања наше земље, 27. марта 1999. године.

У наставку обиласка екипа емисије обрела се у “Националном центру скијања на води” у Бечмену. Домаћин медијској екипи у Националном центру била је Тања Делић, директорка Јавног предузећа “Спорт и рекреација”. На овом месту се сусрећу заљубљеници у адреналинске спортове, као и полазници школе за скијање на води, која је за наше најмлађе становнике бесплатна.

Уз ово место, најмлађе највише можете наћи у С-клубу у Јакову, који је много више од дневне атракције, и пружа прилику за прави одмор за породице са децом, као и за љубитеље уживања на базенима.

Лепота и историјско наслеђе манастира Фенек је надалеко позната чињеница, па је данас сам манастир и његова околина неизоставни део сваког пута кроз нашу општину. Део моштију свете Петке који се чува у манастиру је свакако најважнија реликвија, па тако обилазак манастира почињемо одатле. Оно што је све изненадило, то је винарија која је изграђена у склопу манастирског комплекса, која привлачи све више туриста из земље и иностранства. Посебно се тражи “калвадос”, ракија од јабуковог вина, чијем се укусу не може одолети.

Стајкова кућа која се налази у Бољевцима је све више на мапи оних који пролазе кроз ове крајеве, а ту се на једном месту налази реконстукција животног простора словачких и српких породица са овог поднебља. Све је то резултат велике љубави и колекционарства нашег домаћина Ђорђа Миловановића.

Посета Сурчину завршена је обиласком “Наутичког села Бисер”, правом бисеру наше општине које се налази у Бољевцима.

Сања Eлез Тројановић, директорка Туристичке организације градске општине Сурчин представила је шта се све налази на оваквом једном месту, у чему све посетиоци могу да уживају и шта их све овде од задовољстава стварно очекује. Посебно је истакла сремачки дух који овде можете осетити и специјалитете по којима смо надалеко познати.

Члан опшинског Већа градске општине Сурчин Предраг Барош који је био један од домаћина током ове посете поносно је истакао да Сурчин као најмлађа градска општина нуди и мноштво програма за младе у овом месту. Посебно је нагласио рок концерте и окупљања.

Бојчинско културно лето је већ нешто што се препознаје, а ове године је на том месту реконстурисано гледалиште, па је тако господин Барош позвао све да од следеће године буду драги гости на тој манифестацији и посете бојчинске шуме и колебе.

Више информација о туристичкој понуди градске општине Сурчин можете прегледати на интернет страници www.togos.rs.
Информације о културним манифестацијама на страници www.kcsurcin.org.

Извор: Емисија Културиста, SurčЕкипа емисије Културиста у својој 52. епизоди посетила је нашу општину и на креативан начин приказала део туристичке посете Сурчина и тако приближила наше место свим онима који га не познају довољно.

 

Посету су започели посетом Ваздухопловном музеју, првој адреси када стижете у Сурчин ваздушним путем. Овде се чувају јединствени примерци ваздухоплова, па се у музеју може видети први авион који је направљен на овим просторима. Ради се о авиону Ивана Сарића, који је конструисан 1909. године, а већ 1910. године њим се већ летело. Такође посетиоци музеја могу видети и крило америчког ноћног бомбардера Ф117-а, који је оборен на почетку бомбардовања наше земље, 27. марта 1999. године.

 

У наставку обиласка екипа емисије обрела се у “Националном центру скијања на води” у Бечмену. Домаћин медијској екипи у Националном центру била је Тања Делић, директорка Јавног предузећа “Спорт и рекреација”. На овом месту се сусрећу заљубљеници у адреналинске спортове, као и полазници школе за скијање на води, која је за наше најмлађе становнике бесплатна.

 

Уз ово место, најмлађе највише можете наћи у С-клубу у Јакову, који је много више од дневне атракције, и пружа прилику за прави одмор за породице са децом, као и за љубитеље уживања на базенима.

 

Лепота и историјско наслеђе манастира Фенек је надалеко позната чињеница, па је данас сам манастир и његова околина неизоставни део сваког пута кроз нашу општину. Део моштију свете Петке који се чува у манастиру је свакако најважнија реликвија, па тако обилазак манастира почињемо одатле. Оно што је све изненадило, то је винарија која је изграђена у склопу манастирског комплекса, која привлачи све више туриста из земље и иностранства. Посебно се тражи “калвадос”, ракија од јабуковог вина, чијем се укусу не може одолети.

 

Стајкова кућа која се налази у Бољевцима је све више на мапи оних који пролазе кроз ове крајеве, а ту се на једном месту налази реконстукција животног простора словачких и српких породица са овог поднебља. Све је то резултат велике љубави и колекционарства нашег домаћина Ђорђа Миловановића.

 

Посета Сурчину завршена је обиласком “Наутичког села Бисер”, правом бисеру наше општине које се налази у Бољевцима.

 

Сања Eлез Тројановић, директорка Туристичке организације градске општине Сурчин представила је шта се све налази на оваквом једном месту, у чему све посетиоци могу да уживају и шта их све овде од задовољстава стварно очекује. Посебно је истакла сремачки дух који овде можете осетити и специјалитете по којима смо надалеко познати.

 

Члан опшинског Већа градске општине Сурчин Предраг Барош који је био један од домаћина током ове посете поносно је истакао да Сурчин као најмлађа градска општина нуди и мноштво програма за младе у овом месту. Посебно је нагласио рок концерте и окупљања.

 

Бојчинско културно лето је већ нешто што се препознаје, а ове године је на том месту реконстурисано гледалиште, па је тако господин Барош позвао све да од следеће године буду драги гости на тој манифестацији и посете бојчинске шуме и колебе.

 

Више информација о туристичкој понуди градске општине Сурчин можете прегледати на интернет страници www.togos.rs.

Информације о културним манифестацијама на страници www.kcsurcin.org.

 

Извор: Емисија Културиста, surcin.rs