Вести

СУРЧИНСКА ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Општински одбор Српске напредне странке Сурчин, на позив и у сарадњи са службом за трансфузију КБЦ Земун, одазвао се акцији добровољног давања крви. Акција је  одржана данас, у просторијама Општинског одбора СНС Сурчин, ул. Војвођанска бр.213,  до 14 часова.

Председник Градске општине Сурчин Стеван Шуша заједно са својим сарадницима, директори јавних предузећа и велики број хуманих Сурчинаца,  подржали су данашњу  акцију јер је то најбољи начин да се покаже хуманост и солидарност на делу.

Прим. др сци мед. Весна Либек, субспецијалиста клиничке трансфузиологије и председник градске општине Сурчин Стеван Шуша поздравили су и разговарали са данашњим даваоцима крви, међу којима су били најмлађи даваоц крви Муштерић Сретен (19) из Бољеваца коме је ово други пут да добровољно даје крв и Милан Милановић (59) из Прогара,  коме је ово 111 пут.

Милан Милановић  из Прогара се радо  одазвао акцији коју је данас организовала служба за трансфузију КБЦ Земун а  први пут је дао крв када је напунио осамнаест година и од тада се  већ пуних тридесет година редовно  одазива на апеле Института. Он је овом приликом позвао све младе, који су у могућности да дају крв, учине то првенствено из хуманих разлога а тиме проверавају своје здравље.

Мало пријатнија температура привукла је велики број грађана да подрже данашњу акцију и добровољно дају крв, тако да је до дванаест часова одзив хуманих људи са читаве територије општине Сурчин  био и више него очекиван.

Општински одбор Српске напредне странке Сурчин на челу са председником Општинског одбора Милошем Дангубићем се труди да подржи и  учествује у акцијама којима може да се спаси нечији живот и овим путем апелује на све грађане који су у могућности да се одазову на овакве акције.