Вести

ТРИБИНА „КАКО ПОКРЕНУТИ СОПСТВЕНИ ПОСАО“

Вечерас је у просторијама Општинског одбора Српске напредне странке у Сурчину, на иницијативу Месних одбора Сурчин 1, 3 и 4,  пред препуном салом заинтересованих активиста a нарочито младих, одржана трибина на тему „ Како покренути сопствени посао“.

Трибину је отворила и поздравила све присутне Сања Караџић, председник МО Сурчин 1, након чега је представила предавача Александра Филиповића, дипл. економисту и Председника Европске Асоцијације Породичног Предузетништва, са позивом свима да саслушају ову јако занимљиву тему, веома актуелну у садашњем тренутку, јер су предузетници и породичне компаније стуб наше економије, а припрема за предузетништво веома важна тема . Свако ко је размишљао, планирао или је већ донео одлуку да започне нешто своје и крене да ради за себе, вечерас је сигурно био на правом месту.

Г-дин Александар Филиповић је на почетку објаснио шта је заправо бизнис, шта је предузетништво и које су њихове основне карактеристике, да би онда прешао на конкретну анализу полазних основа и потенцијала сваког појединца, који су јако битни да би се неко уопште упутио у ову област и покренуо нешто своје. Објаснио је значај добре припреме за старт, израде бизнис плана, визије и мисије односно дефинисање пословних циљева, значај истраживања тржишта и најбитније, дефинсање пословне идеје и њено претварање у конкретан производ или услугу. Затим је обратио пажњу и на изворе финансирања, изградну доброг тима да би на крају објаснио и сам начин отварања и регистрације у Агенцији за Привредне Регистре и где се све могу наћи потребне информације за успешан старт наших будућих предузетника.

Било је говора о значају самозапошљавања и свим могућностима и подстицајима државе, уз пуно конкретних примера из праксе и великог броја конкретних пословних идеја из окружења је и завршена трибина, са једним закључком, да свако ко је одлучио нешто да предузме и крене путем предузетника и сутра успешне пословне особе, треба да зна, да успех не чека и да тражи брзину, тражи пуно рада и велику упорност. Најбитнија је фокусираност на циљ и свакодневна акција, јер је тржиште једна велика утакмица и позорница за најупорније и оне који знају шта желе, али  и знају како тамо да стигну.

Општински одбор СНС Сурчин је овом трибином наставио низ који је започео прошле године, организовањем оваквих догађаја, едукацијом, а самим тим и подстицајем грађана са територије наше Општине да се одваже и буду сами креатори боље будућности, јер будућност сигурно припада њима!