Вести

У БЕОГРАДУ ОТВОРЕНИ „ ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ “

Културно – уметничким програмом у Народном позоришту у Београду, синоћ је свечано отворена манифестација „ Дани Републике Српске у Србији “, којом ће до 29. септембра бити представљени културни, привредни, туристички и спортски потенцијали Републике Српске у 11 градова у Србији.

На отварању су говорили министарка културе и информисања у Влади Србије Маја Гојковић, патријарх српски Порфирије, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић и шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, који су поручили да је јединство Срба са обе стране Дрине императив.

Испред Градске општине Сурчин отварању манифестације присуствовао је Стеван Шуша председник ГО Сурчин.

Поред позоришних представа, књижевних и музичких програма, привредне сарадње Републике Српске и Србије, уз промоцију инвестиционих потенцијала и презентације туризма, ове године биће и посебан програм подстицања братимљења градова и општина.

Манифестација „ Дани Републике Српске у Србији “ биће одржана у Београду, Крушевцу, Краљеву, Шиду, Крагујевцу, Кикинди, Зрењанину, Нишу, Сечњу, Суботици, а биће завршена у Новом Саду 29. септембра.

Извор: surcin.rs